Теми статей
Обрати теми

Уведення до штатного розпису станції швидкої допомоги посади головної медсестри

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УВЕДЕННЯ ДО ШТАТНОГО РОЗПИСУ СТАНЦІЇ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ ПОСАДИ ГОЛОВНОЇ МЕДСЕСТРИ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів та бухгалтерської звітності

 

Чи можна у штатному розписі станції швидкої допомоги передбачити посаду головної медсестри?

(Донецька обл.)

 

Відповідно до

п. 2.1 додатка 31 до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 р. № 33 (далі — наказ № 33) до штатних розписів станцій швидкої медичної допомоги I — IV категорій та некатегорійних уводиться посада головного фельдшера. Уведення посади головної медичної сестри до штатних розписів станцій швидкої медичної допомоги цим наказом не передбачено.

Разом з тим

п. 2 наказу № 33 керівникам закладів охорони здоров’я у разі виробничої необхідності надано право змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади, не передбачені штатними нормативами для таких закладів, за рахунок посад інших структурних підрозділів у межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише в межах однієї категорії медичного (лікарі, середній медичний, молодший медичний персонал), фармацевтичного, адміністративно-управлінського (крім заступників керівників) та господарсько-обслуговуючого персоналу.

Крім того, у

Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 78 «Охорона здоров’я»), затвердженому наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.03.2002 р. № 117, передбачена посада «головна медична сестра».

Отже, керівник станції швидкої медичної допомоги має право замінити у штатному розписі закладу посаду «головний фельдшер» на посаду «головна медична сестра».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі