Теми статей
Обрати теми

Підвищення посадового окладу за диплом з відзнакою

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ЗА ДИПЛОМ З ВІДЗНАКОЮ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів та бухгалтерської звітності

 

Згідно з Умовами № 308/519 лікарям після закінчення вищого медичного навчального закладу за наявності диплома з відзнакою протягом 5 років підвищується посадовий оклад на 5 %.

З якого моменту встановлюється підвищення? Чи необхідно враховувати декретну відпустку після закінчення вищого навчального закладу?

(м. Львів)

 

Питання оплати праці медичних працівників урегульовано

Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Згідно з

п.п. 2.4.3 Умов № 308/519 лікарям усіх спеціальностей та провізорам (крім лікарів-інтернів та провізорів-інтернів), які отримали диплом з відзнакою після закінчення вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів, посадовий оклад, визначений за тарифними розрядами, підвищується протягом 5 років на 5 %. Підвищення встановлюються до посадового окладу, визначеного за пп. 2.1 — 2.2 Умов № 308/519 (п.п. 2.4.7 Умов № 308/519).

Лікарі-інтерни після закінчення вищих медичних закладів освіти III — IV рівнів акредитації отримують диплом лікаря-спеціаліста і для проходження інтернатури зараховуються до штатів закладів охорони здоров’я, на базі яких вони проходять інтернатуру на посадах лікарів-інтернів.

Після закінчення строку підготовки в інтернатурі лікарі (провізори) — інтерни підлягають атестації для визначення знань та практичних навичок з присвоєнням звання лікаря (провізора) — спеціаліста за конкретною спеціальністю.

Така атестація з присвоєнням звання лікаря-спеціаліста повинна передувати обійманню особою в закладах охорони здоров’я лікарської посади, яка відповідає цій спеціальності.

Особі, якій за результатами атестації присвоєно звання лікаря-спеціаліста з конкретної лікарської спеціальності, закладом освіти видається сертифікат установленого зразка (

п. 2.7 Положення про порядок проведення атестації лікарів, затвердженого наказом МОЗ від 19.12.97 р. № 359, далі — Положення № 359).

Згідно з

п.п. 5.11.7 Положення про спеціалізацію (інтернатуру) випускників вищих медичних і фармацевтичних закладів освіти III — IV рівня акредитації, медичних факультетів університетів, затвердженого наказом МОЗ від 19.09.96 р. № 291, строк дії сертифіката лікаря (провізора) — спеціаліста встановлюється на 5 років — до чергової атестації на кваліфікаційну категорію після проходження відповідного передатестаційного циклу навчання на кафедрі вищого закладу освіти.

Через 5 років після отримання сертифіката лікаря (провізора) — спеціаліста, уключаючи період перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, а також у відпустці для догляду за дитиною до трьох років, особа повинна пройти атестацію на кваліфікаційну категорію. Період проведення атестації в цьому випадку не переноситься, оскільки

Положенням № 359 цього не передбачено.

Таким чином, після проходження інтернатури особам, яких прийнято на посади лікарів (провізорів) — спеціалістів, за наявності диплома з відзнакою посадові оклади підвищуються протягом 5 років, тобто строку дії сертифіката лікаря (провізора) — спеціаліста.

Отже, таке підвищення посадового окладу встановлюється з моменту прийняття на посаду лікаря (провізора) — спеціаліста та виплачується протягом 5 років, уключаючи періоди перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, а також у відпустці для догляду за дитиною до трьох років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі