Теми статей
Обрати теми

Щодо права на повне державне забезпечення при продовженні навчання

Редакція ББ
Лист від 08.10.2010 р. № 10/2-1080

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ПРАВА НА ПОВНЕ ДЕРЖАВНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРИ ПРОДОВЖЕННІ НАВЧАННЯ

Лист від 08.10.2010 р. № 10/2-1080

 

Департамент економіки та фінансування на звернення <…> повідомляє наступне.

Відповідно до статті 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» та пункту 13 постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.94 р. № 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» право на повне державне забезпечення в навчальних закладах мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років та особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,

при продовженні навчання до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

Тобто, якщо студент продовжує навчання і певний освітньо-кваліфікаційний рівень здобуває вперше, він має право на повне державне забезпечення у навчальному закладі і за ним зберігаються всі виплати відповідно до чинного законодавства.

При зарахуванні на навчання за державним замовленням для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст», «магістр» студенти вказаної категорії забезпечуються аналогічно тому, як при первісному забезпеченні (наказ Міністерства освіти і науки України від 17.11.2003 р. № 763 «Про затвердження норм матеріального та нормативів фінансового забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також вихованців шкіл-інтернатів» (додаток 1)).

 

Директор Департаменту С. Даниленко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі