Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ВІДШКОДУВАННЯ ВИТРАТ НА ВІДРЯДЖЕННЯ: ПОЗИЦІЯ ГОЛОВКРУ

ГоловКРУ в

листі від 14.07.2011 р. № 02-14/891 роз’яснило: якщо суб’єкт господарювання, громадська чи інша організація не мають статусу бюджетної установи, однак є одержувачами бюджетних коштів, при направленні працівників у службові відрядження, які здійснюються за рахунок бюджетних коштів у рамках виконання заходів, передбачених бюджетною програмою, витрати на відрядження їм відшкодовують за нормами, установленими постановою КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних кош­тів» від 02.02.2011 р. № 98.

Коли ж такі організації здійснюють оплату відрядження

за рахунок власних коштів, витрати на відрядження провадяться у межах, визначених абз. 4 п.п. 140.1.7 Податкового кодексу України.

 

ПРОВЕДЕННЯ ІСПИТУ КАНДИДАТІВ НА ЗАМІЩЕННЯ ВАКАНТНИХ ПОСАД ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ

Головне управління Держслужби України

наказом від 08.07.2011 р. № 164 затвердило Загальний порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців.

Цей

Загальний порядок визначає правові та організаційні засади проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців як одного з етапів конкурсу, що проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 15.02.2002 р. № 169.

Наказ № 164

набере чинності з дня його опублікування.

 

БЕЗСПІРНЕ СПИСАННЯ КОШТІВ ДЕРЖАВНОГО (МІСЦЕВИХ) БЮДЖЕТІВ АБО БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ

Кабмін

постановою від 03.08.2011 р. № 845 затвердив Порядок виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або бюджетних установ.

Цей

Порядок визначає механізм виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або бюджетних установ, прийнятих судами, а також іншими державними органами (посадовими особами), які відповідно до закону мають право приймати такі рішення.

Органи Держказначейства за судовими рішеннями про стягнення надходжень бюджету здійснюють безспірне списання коштів державного та місцевих бюджетів:

1) для повернення надмірно та/або помилково сплачених податків і зборів;

2) що надійшли в результаті повернення бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, у тому числі залучених державою або під державні гарантії;

3) що надійшли від реалізації конфіскованого або зверненого судом у дохід держави майна, іншого майна, у тому числі валютних цінностей, що переходять у власність держави, вилученого уповноваженими державними органами;

4) що надійшли в результаті конфіскації національної або іноземної валюти;

5) що надійшли в інший установлений законодавством спосіб;

6) з метою забезпечення бюджетного відшкодування податку на додану вартість та/або пені, нарахованої на заборгованість державного та місцевих бюджетів з відшкодування такого податку.

 

ПРО ПРИЙНЯТИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗВІТУЄМО ТІЛЬКИ ЗА ФАКТОМ

Наказом Мінсоцполітики від 14.07.2011 р. № 279

згідно із законами України «Про зайнятість населення» та «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» затверджено нову форму звітності № 5-ПН «Звіт про прийнятих працівників» та інструкцію щодо її заповнення.

У зв’язку з цим визнано такими, що втратили силу, форму звітності № 5-ПН «Звіт про прийнятих працівників» та інструкцію щодо її заповнення, затверджені

наказом Мінпраці від 19.12.2005 р. № 420.

Нова форма подаватиметься

не пізніше 10 календарних днів із дня прийняття нового працівника (його першого робочого дня). Таким чином, скасовується щодекадне подання форми № 5-ПН, якщо немає фактичного прийняття працівника на роботу.

Наказ № 279

набере чинності з дня його опублікування.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПЕРЕЛІКУ ПЛАТНИХ ПОСЛУГ, ЯКІ МОЖУТЬ НАДАВАТИ ЗАКЛАДИ ФІЗКУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ

Кабмін

постановою від 10.08.2011 р. № 846 уніс зміни до Переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами фізичної культури та спорту, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, затвердженого постановою КМУ від 14.04.2009 р. № 356.

Так, із зазначеного

Переліку виключено послуги з:

— організації та проведення групових та індивідуальних занять з фізкультури та спорту з учнями та студентами понад норми, установлені навчальними планами;

— проведення індивідуальних і додаткових занять з фізкультури та спорту;

— надання консультацій щодо питань проведення занять з фізкультури та спорту.

Крім того,

пункти 10, 14 та 15 зазначеного Переліку викладено в новій редакції і тепер вони мають такий вигляд:

— розроблення фізкультурно-спортивних програм, комплексу фізичних вправ для групових та індивідуальних занять, надання рекомендацій щодо їх упровадження (

п. 10);

— проведення ремонту та технічного обслуговування спорядження, транспортних засобів, які використовуються для занять спортом і перевезення спеціального спортивного обладнання (

п. 14);

— автомобільне перевезення спортивних команд, спортивного спорядження, обладнання та інвентарю (

п. 15).

Постанова № 846 набрала чинності 16.08.2011 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі