Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування п. 3.22 Типового положення про атестацію педагогічних працівників

Редакція ББ
Відповідь на запитання

Щодо ЗАСТОСУВАННЯ п. 3.22 ТИПОВОГО ПОЛОЖЕННЯ ПРО АТЕСТАЦІЮ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Чи застосовується п. 3.22 Типового положення про атестацію педагогічних працівників (про збереження категорії) у разі, коли вихователь дошкільного навчального закладу, атестований як фахівець вищої категорії, переходить працювати до позашкільного закладу освіти на посаду методиста, до посадових обов’язків якого входить ведення позашкільної роботи у професійно-технічних навчальних закладах?

(м. Херсон)

 

Атестація педагогічних працівників здійснюється відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міносвіти від 06.10.2010 р. № 930 (далі — Типове положення № 930).

Відповідно до п. 3.22 цього Типового положення за педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного до іншого навчального закладу системи загальної середньої освіти та системи дошкільної освіти, за наявності відповідної спеціальної освіти зберігаються присвоєні кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) до наступної атестації та педагогічні звання.

Ця норма також поширюється на педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації, які не входять до системи загальної середньої освіти.

Згідно зі ст. 1 Закону України «Про позашкільну освіту» від 22.06.2000 р. № 1841-III позашкільний навчальний заклад є складовою системи позашкільної освіти, яка надає знання, формуючи вміння та навички за інтересами, забезпечує потреби особистості у творчій самореалізації та інтелектуальний, духовний і фізичний розвиток, підготовку до активної професійної та громадської діяльності, створює умови для соціального захисту та організації змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань та стану здоров’я вихованців, учнів і слухачів.

У зв’язку з тим, що цей педагогічний працівник перейшов на роботу з навчального закладу системи дошкільної освіти до навчального закладу системи позашкільної освіти, норми п. 3.22 Типового положення № 930 на такого працівника не поширюються. При цьому його посадові обов’язки, а також наявність відповідної освіти (як це передбачено п. 3.22 Типового положення № 930) до уваги не беруться. У разі прийняття на роботу такому працівнику буде встановлено кваліфікаційну категорію «спеціаліст».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі