Теми статей
Обрати теми

Визначення базового місяця для працівників, прийнятих на роботу за переведенням

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИЗНАЧЕННЯ БАЗОВОГО МІСЯЦЯ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ, ПРИЙНЯТИХ НА РОБОТУ ЗА ПЕРЕВЕДЕННЯМ

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, головний спеціаліст відділу рівня життя та моніторингу бідності

 

Головного бухгалтера районної ради 18.08.2011 р. було звільнено та за переведенням прийнято до фінансового управління районної державної адміністрації на аналогічну посаду з таким самим окладом. Стаж роботи не переривався. Базовим місяцем для проведення індексації зарплати в районній раді був жовтень 2008 року.

Чи зміниться в цьому випадку базовий місяць для проведення індексації зарплати такого працівника на посаді головного бухгалтера фінансового управління?

(Львівська обл.)

 

Головного бухгалтера управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації за переведенням прийнято на посаду головного бухгалтера районної державної адміністрації. Загальна сума заробітної плати залишилася без змін.

Чи зміниться в цьому випадку базовий місяць для проведення індексації зарплати такого працівника на посаді головного бухгалтера райдержадміністрації?

(Вінницька обл.)

 

Під час проведення індексації заробітної плати працівників необхідно керуватися Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Водночас цей Порядок не передбачає механізму нарахування індексації заробітної плати працівникам, яких прийнято за переведенням.

Рішення про проведення індексації таких працівників установа (організація) може прийняти самостійно. При цьому виходячи з норм п. 5 Порядку № 1078 у разі якщо при переведенні відбулося підвищення заробітної плати, є підстава вважати цей місяць базовим (за умови, що сума підвищення заробітної плати перекрила суму індексації, яку могло бути нараховано в цьому місяці).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі