Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

РЕЄСТРАЦІЯ БАЗИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

Нагадаємо, що з 1 січня 2011 року діє Закон України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 р. № 2297-VI (далі — Закон № 2297), згідно з яким володілець бази персональних даних (фізична або юридична особа, якій законом або за згодою суб’єкта персональних даних надано право на обробку цих даних, яка затверджує мету обробки персональних даних у цій базі даних, установлює склад цих даних та процедури їх обробки) зобов’язаний зареєструвати в Державному реєстрі баз персональних даних наявну в нього базу персональних даних.

Звертаємо увагу, що з 01.01.2012 р. запрацюють норми про відповідальність за ухилення від державної реєстрації бази персональних даних у Державній службі із захисту персональних даних (далі — Держслужба); за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення Держслужби про зміну відомостей, що подаються для державної реєстрації бази персональних даних.

При цьому, на думку Держслужби, кожне підприємство (організація) є володільцем, як мінімум, двох баз персональних даних, а саме бази персональних даних працівників, яка ведеться з метою забезпечення вимог трудового законодавства, реалізації податкових відносин та відносин у сфері бухгалтерського обліку й аудиту, та бази персональних даних клієнтів чи інших осіб, персональні дані яких обробляються в цілях господарської діяльності.

Ураховуючи актуальність цієї теми, у рубриці «Золотий фонд» сайта www.nibu.factor.ua розміщена стаття «Персональні дані: алгоритм дій» , в якій роз’яснюється чимало питань щодо порядку реєстрації баз персональних даних. Крім того, у підрозділі цього сайта «Нормативна база»/«Персональні дані» розділу «Довідкова» розміщені тексти Закону № 2297, а також нормативно-правових актів, в яких реалізовано норми цього Закону.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВУ ФОРМУ ПОДАТКОВОЇ НАКЛАДНОЇ

Мінфін наказом «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної» від 01.11.2011 р. № 1379 затвердив нову форму податкової накладної та скасував наказ ДПАУ «Про затвердження форми Податкової накладної та Порядку її заповнення» від 21.12.2010 р. № 969.

Крім додавання до форми податкової накладної графи «Код товару згідно з УКТ ЗЕД», слід відзначити ще декілька уточнень у порядку її складання:

— заповнюється тільки державною мовою;

— заповнюється тільки одним із двох способів: роздруковується порожня форма, а показники заповнюються ручкою, або роздруковується форма з уже заповненими показниками. Другий варіант може не містити клітинок;

— у разі складання філією вказується назва головного підприємства згідно зі статутними документами та найменування філії;

— реквізити заголовної частини вирівнюються по правому краю;

— дата виписування та номер договору заповнюються в такому форматі «08012011» без крапок, ком та інших розділових знаків;

— порядковий номер податкової накладної, крім цифр, не може містити літер та інших символів;

— податкові адреси продавця та покупця вказуються з урахуванням вимог ст. 45 ПКУ, ст. 29 і 93 ЦКУ;

— вид цивільно-правового договору відповідає виду договірних зобов’язань, визначених ЦКУ;

— додано 3 коди причин для залишення оригіналу в продавця: виписування на вартість безоплатно поставлених товарів/послуг виходячи з рівня звичайних цін, використання засобів (товарів, послуг) не в господарській діяльності, виписування отримувачем послуг від нерезидента;

— отримувач послуг від нерезидента вказує умовний ІПН продавця «300000000000», а якщо такі послуги не використовуються в госпдіяльності або використовуються для постачання послуг за межами України — «200000000000»;

— для посвідчення може бути виготовлено окрему печатку «Для податкових накладних».

Наказ № 1379 набере чинності з дня його опублікування.

 

МІНФІН щодо НАДБАВКи ТРЕНЕРАМ-ВИКЛАДАЧАМ

З 01.09.2011 р. педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації, інших установ та закладів незалежно від їх підпорядкованості виплачується надбавка в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) згідно з постановою КМУ від 23.03.2011 р. № 373.

Що стосується встановлення надбавки тренерам-викладачам та іншим працівникам дитячо-юнацьких спортивних шкіл, то Мінфін у листі від 25.11.2011 р. № 31-07110-3-8/8304 роз’яснив: оскільки посади керівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл, їх заступників, тренерів-викладачів, інструкторів-методистів не входять до Переліку посад педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, то для поширення на зазначені категорії працівників надбавки, установленої постановою № 373, немає підстав.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі