Теми статей
Обрати теми

Проходження періодичного профілактичного медичного огляду

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПРОХОДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНОГО ПРОФІЛАКТИЧНОГО МЕДИЧНОГО ОГЛЯДУ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Медична сестра пологового будинку перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. У неї закінчився строк дії довідки про проходження медичного огляду. Чи має право адміністрація пологового будинку в такому разі допустити медичну сестру до роботи після закінчення відпустки для догляду за дитиною? Коли вона повинна пройти медичний огляд?

(м. Харків)

Відповідно до

постанови КМУ «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок» від 23.05.2001 р. № 559 лікарі, середній та молодший медичний персонал закладів охорони здоров’я проходять обов’язкові попередні (до прийняття на роботу) та періодичні профілактичні медичні огляди (далі — обов’язкові медичні огляди) та їм видаються особисті медичні книжки.

Терміни проведення обов’язкових медичних оглядів та Перелік необхідних обстежень лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та функціональних досліджень, що необхідні для проведення обов’язкових медичних оглядів, затверджені

наказом Міністерства охорони здоров’я від 23.07.2002 р. № 280 (далі — наказ № 280).

Згідно з

п. 18 зазначеного наказу в разі приймання на роботу (або допуску до роботи) працівників, що не пройшли профілактичні медичні огляди, а також порушили терміни їх проходження, роботодавець несе відповідальність згідно з чинним законодавством.

Пунктом 19

наказу № 280 визначено, що працівники, які не пройшли обов’язкові профілактичні медичні огляди в установлений термін, до роботи не допускаються.

Отже, медична сестра пологового будинку після закінчення відпустки для догляду за дитиною до трьох років повинна пройти медичний огляд.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі