Теми статей
Обрати теми

Учитель має педнавантаження за декількома предметами: як установити йому посадовий оклад

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УЧИТЕЛЬ МАЄ ПЕДНАВАНТАЖЕННЯ ЗА ДЕКІЛЬКОМА ПРЕДМЕТАМИ: ЯК УСТАНОВИТИ ЙОМУ ПОСАДОВИЙ ОКЛАД

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Учитель початкових класів має І кваліфікаційну категорію. Його призначили на посаду вчителя фізичної культури в старших класах. За якою ставкою оплачувати йому роботу як учителя фізкультури?

(Кіровоградська обл.)

 

Перед тим як відповісти на це запитання, нагадаємо, що МОН

наказом від 06.10.2010 р. № 930 затвердило нове Типове положення про атестацію педагогічних працівників (далі — Типове положення № 930), яке набрало чинності з 30.12.2010 р. У зв’язку з цим втратило чинність Типове положення про атестацію педагогічних працівників України, затверджене наказом МОН від 20.08.93 р. № 310 (далі — Положення № 310).

Згідно з

п. 3.20 Типового положення № 930 учителі та викладачі, які мають педагогічне навантаження за декількома предметами, атестуються за тим предметом, який викладають за спеціальністю. У цьому випадку присвоєна кваліфікаційна категорія поширюється й на педагогічне навантаження за іншими предметами, які вони викладають та за якими пройшли підвищення кваліфікації. Це саме було передбачено й п. 2.6 Положення № 310.

Таким чином, якщо вчитель молодших класів веде викладацьку діяльність в молодших класах та проводить уроки фізкультури у старших класах, присвоєна І кваліфікаційна категорія поширюється на все педагогічне навантаження.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі