Теми статей
Обрати теми

Щодо надання соціальної додаткової відпустки одиноким матерям

Редакція ББ
Лист від 26.07.2010 р. № 2650/0/10-10/13

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО НАДАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ДОДАТКОВОЇ ВІДПУСТКИ ОДИНОКИМ МАТЕРЯМ

Лист від 26.07.2010 р. № 2650/0/10-10/13

(витяг)

 

<...>

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про відпустки» жінці, яка працює та має двох чи більше дітей віком до 15 років або дитину-інваліда, або яка всиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, або одному з прийомних батьків надається

щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових та неробочих днів (ст. 73 КЗпП).

За наявності

декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.

Щодо надання соціальної додаткової відпустки одиноким матерям, то визначення «одинока мати» наведено в п. 9 постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику розгляду судами трудових спорів» від 06.11.92 р. № 9 і п. 5 частини тринадцятої ст. 10 Закону України «Про відпустки».

Так, згідно з постановою Пленуму Верховного Суду України

одинокою матір’ю слід вважати жінку, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено в установленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує та утримує дитину сама.

Оскільки п. 5 частини тринадцятої ст. 10 Закону України «Про відпустки» визначає одиноку матір як таку, що виховує дитину

без батька, факт утримання (аліменти) для надання відпустки значення не має.

Отже,

право на додаткову відпустку мають такі одинокі матері:

— жінка, яка

не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено в установленому порядку за вказівкою матері;

удова;

жінка, яка виховує дитину без батька (у тому числі й розлучена жінка, що виховує дитину без батька).

Якщо жінка дійсно є одинокою матір’ю, тобто не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено в установленому порядку за її вказівкою, або вдовою, то вона має право на зазначену вище відпустку.

Проблема виникає з наданням такої відпустки

розлученій жінці, жінці, яка виховує дитину без батька, у тому числі й жінці, яка народила дитину, не перебуваючи в зареєстрованому шлюбі, і при цьому батько визнав дитину, та жінці, яка вийшла заміж, але її дитину новим чоловіком не всиновлено, оскільки батько у дитини є й у багатьох випадках спілкується з нею та бере участь у вихованні.

Більше того, у ст. 157 Сімейного кодексу України визначено, що питання виховання дитини вирішується батьками спільно. Той із батьків, хто проживає окремо від дитини, зобов’язаний брати участь в її вихованні та має право на особисте спілкування з нею.

Статтею 158 Сімейного кодексу передбачено, що за заявою матері, батька дитини орган опіки та піклування визначає способи участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї.

У разі ухилення батька від виконання своїх обов’язків з виховання дитини мати має право звернутися до суду з позовом про позбавлення його батьківських прав.

Чинне законодавство

не містить конкретного переліку документів, які слід надати жінці, яка виховує дитину без батька, для отримання додаткової соціальної відпустки.

Тому для підтвердження права на зазначену відпустку в цьому випадку роботодавцю має бути подано

будь-який офіційно складений, оформлений та посвідчений у встановленому порядку документ, в якому з достатньою достовірністю підтверджується відсутність участі батька у вихованні дитини.

Зокрема, такими документами, наприклад, можуть бути: рішення суду про

позбавлення відповідача батьківських прав; ухвала суду або постанова слідчого про розшук відповідача у справі за позовом про стягнення аліментів; акт, складений соціально-побутовою комісією, створеною первинною профспілковою організацією, або будь-якою іншою комісією, створеною на підприємстві, в установі, організації, або акт дослідження комітетом самоорганізації населення, в якому зі слів сусідів (за наявності їх підписів в акті) підтверджується факт відсутності участі батька у вихованні дитини; довідка зі школи про те, що батько не бере участі у вихованні дитини (не спілкується з учителями, не забирає дитину додому, не бере участі в батьківських зборах) тощо.

Водночас слід зауважити, що інші види відпусток, установлені для окремих категорій працівників, також надаються на підставі відповідних документів, зокрема для отримання щорічної основної відпустки працівником-інвалідом (I, II або III групи) він повинен надати роботодавцю документ, що підтверджує встановлену йому групу інвалідності; додаткової відпустки особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 і 2 категорій, — посвідчення ліквідатора; відпустки без збереження заробітної плати ветеранам праці, пенсіонерам за віком, інвалідам тощо, соціальної відпустки жінці, яка виховує дитину-інваліда або яка всиновила дитину, особі, яка взяла дитину під опіку, — документ, що підтверджує відповідний факт.

<…>

 

Перший заступник Міністра Л. Дроздова

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

ЯК РОЗЛУЧЕНІЙ ЖІНЦІ ПІДТВЕРДИТИ СТАТУС ОДИНОКОЇ МАТЕРІ
для НАДАННЯ їй ВІДПУСТКИ НА ДІТЕЙ

Соціальна додаткова оплачувана відпустка для працівників, які мають дітей, надається на підставі

ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки).

Право на таку відпустку має

одинока мати, зокрема жінка, яка виховує дитину без батька (розлучена жінка; жінка, яка народила дитину, не перебуваючи в зареєстрованому шлюбі, і при цьому батько визнав дитину; жінка, яка вийшла заміж, але її дитину новим чоловіком не всиновлено), якщо батько не проживає разом із дитиною та відсутні інші докази його участі у вихованні дитини*.

* Заміжня жінка, яка виховує дитину самостійно (її чоловік та батько дитини проживає окремо), не має права на додаткову відпустку, оскільки вона не вважається одинокою матір’ю для цілей ст. 19 Закону про відпустки. На це звертало увагу Мінпраці в листі від 04.10.2010 р. № 306/13/116-10.

Для надання відпустки на дітей така жінка повинна подати відповідну

заяву, а також документи, що підтверджують право на таку відпустку.

Насамперед, такими документами є копія свідоцтва про народження дитини та копія свідоцтва про розірвання шлюбу. Крім того, щоб розлучену жінку визнали одинокою матір’ю для надання додаткової відпустки,

вона повинна навести докази того, що виховує дитину без батька. Якщо жінкою не буде підтверджено те, що вона дійсно виховує дитину сама, без участі батька, роботодавець може відмовити їй у наданні такої відпустки. На це звертало увагу Мінпраці в листі від 14.04.2008 р. № 235/0/15-08/13.

Однак, як підкреслило Мінпраці в

листі, що коментується, у цьому і полягає проблема, оскільки батько в дитини є та в багатьох випадках він спілкується з нею та бере участь у вихованні. Більше того, ст. 157 Сімейного кодексу України від 10.01.2002 р. № 2947-III визначено: той із батьків, хто проживає окремо від дитини, зобов’язаний брати участь у її вихованні та має право на особисте спілкування з нею.

Як же розлученій жінці підтвердити право на відпустку, якщо батько дитини дійсно не бере участі в її вихованні? Укотре Мінпраці підкреслило, що законодавством

не передбачено, які саме документи повинна надати жінка, яка виховує дитину без батька.

Тому для підтвердження права на зазначену відпустку в цьому випадку роботодавцеві має бути подано

будь-який офіційно складений, оформлений та посвідчений у встановленому порядку документ, в якому з достатньою достовірністю підтверджується відсутність участі батька у вихованні дитини.

Зокрема, такими документами можуть бути:

— рішення суду про позбавлення відповідача батьківських прав;

— ухвала суду або постанова слідчого про розшук відповідача у справі за позовом про стягнення аліментів;

— акт, складений соціально-побутовою комісією, створеною первинною профспілковою організацією чи будь-якою іншою комісією, створеною на підприємстві, в установі, організації, або акт дослідження комітетом самоорганізації населення, в якому зі слів сусідів (за наявності їх підписів в акті) підтверджується факт відсутності участі батька у вихованні дитини;

— довідка зі школи про те, що батько не бере участі у вихованні дитини (не спілкується з учителями, не забирає дитину додому, не бере участі в батьківських зборах) тощо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі