Теми статей
Обрати теми

Відпустка за особливий характер праці

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВІДПУСТКА ЗА Особливий характер ПРАЦІ

 

Тетяна СТАШКІВ, заступник директора — начальник відділу умов та режимів праці, нормування та професійної кваліфікації Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці

 

Прибиральники службових приміщень закладу працюють на 0,25 ставки.

До розрахунку часу, що дає право працівнику на додаткову відпустку за особливий характер праці, зараховуються дні, коли він фактично був зайнятий на роботах з особливим характером праці не менше половини тривалості робочого дня, установленого для працівників цих виробництв, робіт.

Відповідно до науково-практичного коментаря КЗпП робочий день — це тривалість робочого часу, який вимірюється в годинах і хвилинах упродовж доби. Таким чином, тривалість робочого дня для працівників центру, які працюють на посадах прибиральників службових приміщень (на 0,25 ставки), складає 2 години.

Вважаємо, що прибиральники мають право на відпустку за особливий характер праці, оскільки зайняті на роботах з особливим характером праці не менше половини встановленої для них тривалості робочого дня. Чи правильно це?

(м. Харків)

 

Прибиральники службових приміщень, зайняті прибиранням загальних убиралень та санвузлів, мають право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці тривалістю до 4 календарних днів згідно з

позицією 60 розд. XXII «Загальні професії за всіма галузями господарства» Списку виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці, затвердженого постановою КМУ від 17.11.97 р. № 1290 (додаток 2).

Статтею 8 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР

(далі — Закон про відпустки) передбачено, що конкретна тривалість відпусток за особливий характер праці встановлюється колективним або трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах. Тобто в цьому випадку роботою з особливим характером праці є прибирання загальних убиралень та санвузлів.

Згідно зі

ст. 9 Закону про відпустки до стажу роботи, що дає право на щорічні додаткові відпустки (ст. 7 та 8 цього Закону), зараховуються:

1) час фактичної роботи із шкідливими, важкими умовами або з особливим характером праці, якщо працівник зайнятий у цих умовах

не менше половини тривалості робочого дня, встановленої для працівників цього виробництва, цеху, професії або посади;

2) час щорічних основної та додаткових відпусток за роботу зі шкідливими, важкими умовами і за особливий характер праці;

3) час роботи вагітних жінок, переведених на підставі медичного висновку на легшу роботу, на якій вони не зазнають впливу несприятливих виробничих факторів.

Відповідно до

п. 6 і 7 Порядку застосування Списку виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці, затвердженого наказом Мінпраці від 30.01.98 р. № 16, додаткова відпустка за особливий характер праці надається пропорційно фактично відпрацьованому часу. До розрахунку часу, що дає право працівнику на таку відпустку, зараховуються дні, коли він фактично був зайнятий на роботах з особливим характером праці не менше половини тривалості робочого дня, встановленого для працівників цих виробництв, цехів, професій або посад.

Облік часу, відпрацьованого в таких умовах, здійснюється власником або уповноваженим ним органом.

Отже, якщо працівник зайнятий в умовах, передбачених

Списком, менше половини робочого часу, щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці йому не надається. Аналогічні роз’яснення містяться у листі Мінпраці від 24.05.2007 р. № 154/13/116-07.

Таким чином, право на відпустку за особливий характер праці мають працівники, які працюють на 0,5 ставки та більше.

Робота на 0,25 ставки передбачає, що працівник зайнятий на умовах неповного робочого часу, а саме неповного робочого дня (працює 2 години на день). Ним виконується норма годин не на тарифну ставку, а тільки на 0,25 ставки. Оплата праці у випадку встановлення неповного робочого часу провадиться пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітку.

Частина 1 ст. 52 КЗпП

встановлює, що тривалість щоденної роботи (зміни) при п’ятиденному робочому тижні визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку або графіками змінності, які затверджує власник або уповноважений ним орган за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації з додержанням установленої тривалості робочого тижня (ст. 50 і 51 КЗпП).

Для працівників закладу, які обіймають посади прибиральників службових приміщень, тривалість роботи визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку або графіками змінності.

Відповідно для працівників, які призначаються на ці посади на 0,25 ставки, це буде робота на умовах неповного робочого часу, тобто вони зайняті на роботі 1/4 тривалості робочого дня, встановленого для працівників, які обіймають посади прибиральників службових приміщень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі