Теми статей
Обрати теми

Щодо складання Звіту про бюджетну заборгованість у 2011 році закладами професійно-технічної освіти, яких переведено на утримання з державного бюджету до місцевого

Редакція ББ
Лист від 14.02.2011 р. № 15-06/234-2316

ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ

ЩОДО СКЛАДАННЯ ЗВІТУ ПРО БЮДЖЕТНУ ЗАБОРГОВАНІСТЬ У 2011 РОЦІ ЗАКЛАДАМИ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ, ЯКИХ ПЕРЕВЕДЕНО НА УТРИМАННЯ З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ ДО МІСЦЕВОГО

Лист від 14.02.2011 р. № 15-06/234-2316

 

Державне казначейство України на численні запити територіальних органів Державного казначейства України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі надає роз’яснення щодо складання Звіту про бюджетну заборгованість у 2011 році.

1. Заборгованість на кінець 2010 року, яка склалась у закладів професійно-технічної освіти, при переведенні цих закладів на утримання з державного бюджету до місцевого бюджету відображається розпорядником бюджетних коштів на початок 2011 року у Звіті про заборгованість за бюджетними коштами того бюджету, за рахунок якого установа буде утримуватись. Оскільки залишки на початок 2011 року у звітах про бюджетну заборгованість державного та місцевих бюджетів будуть змінюватись, при поданні зазначених звітів до Державного казначейства України необхідно надати пояснення стосовно відповідних змін.

2. Суми небюджетної кредиторської заборгованості, яка склалась у попередні роки, у Звіті про бюджетну заборгованість на початок 2011 року необхідно відображати у графі 8 «Кредиторська заборгованість на початок звітного року, усього». На звітну дату сума небюджетної кредиторської заборгованості розпорядниками бюджетних коштів має відображатися у Довідці про кредиторську заборгованість, яка склалася станом на 01.01.2011 р. за зобов’язаннями, що не вважаються бюджетними (додаток 33 до Порядку складання фінансової та бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 05.01.2011 р. № 2), тому у Звіті про бюджетну заборгованість не відображається.

У пояснювальній записці до квартального звіту необхідно указати суму небюджетної заборгованості, яка відображена на початок року у Звіті про заборгованість за бюджетними коштами.

3. У Звіті про бюджетну заборгованість на кінець звітного періоду відображається заборгованість, що виникла на звітну дату при виконанні кошторису.

У графі 13 «Зареєстровані фінансові зобов’язання на кінець звітного періоду (року) усього» Звіту про бюджетну заборгованість відображаються фінансові зобов’язання на кінець звітного періоду, які зареєстровані з початку 2011 року та залишилися неоплаченими на кінець звітного періоду.

У графі 14 «Зареєстровані фінансові зобов’язання на кінець звітного періоду, з них кредиторська заборгованість» із суми фінансових зобов’язань, які залишилися неоплаченими на кінець звітного періоду, відображається сума кредиторської заборгованості.

Враховуючи зазначене, у Звіті про бюджетну заборгованість кредиторська заборгованість на кінець звітного періоду може бути більшою, ніж зареєстровані фінансові зобов’язання.

4. У разі необхідності погашення бюджетної кредиторської заборгованості, яка склалася на початок року за загальним фондом бюджету за рахунок асигнувань спеціального фонду бюджету (або навпаки), сума заборгованості на кінець звітного періоду переноситься для погашення до відповідного фонду. Сума заборгованості, яка склалася на початок року, не змінюється.

При цьому звертаємо увагу, що бюджетні фінансові зобов’язання за спеціальним фондом бюджету розпорядники бюджетних коштів беруть виключно в межах фактичних надходжень та бюджетних асигнувань, установлених кошторисами.

5. У разі необхідності перенесення заборгованості, яка склалася на початок року, на інший КПКВК (КТКВКМБ) в межах одного фонду, сума заборгованості переноситься на новий КПКВК (КТКВКМБ) на початок року та на звітну дату.

 

Заступник Голови Л. Гізатуліна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі