Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

НОВА ФОРМА ПОДАТКОВОГО ЗВІТУ ДЛЯ НЕПРИБУТКОВИХ УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ

Згідно з

п. 157.14 Податкового кодексу України центральний податковий орган установлює порядок обліку та подання податкової звітності щодо використання коштів неприбуткових організацій (визначених у п.п. «є» п. 157.1 цього Кодексу в частині обліку та подання податкової звітності за доходами, що підлягають оподаткуванню) та вирішує питання про виключення організацій з Реєстру неприбуткових організацій і установ та оподаткування їх доходів у разі порушення ними положень цього Кодексу та інших законодавчих актів про неприбуткові організації.

На виконання покладених на неї обов’язків ДПАУ

наказом від 31.01.2011 р. № 56 затвердила:

— Податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій;

— Розрахунок податкових зобов’язань за період, за який виявлено помилку(и) (додаток до рядків 25, 26, 27, 28 Податкового звіту);

— Порядок складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій.

Податковий звіт складається наростаючим підсумком з початку календарного року та подається до органу державної податкової служби, де перебуває на обліку неприбуткова організація.

Наказ

набере чинності з 01.04.2011 р., однак Податковий звіт за новою формою неприбуткові установи та організації, у тому числі й бюджетні установи, подаватимуть уперше за II квартал 2011 року.

 

Як отримати інформацію про страховий стаж

Фонд соцстраху з тимчасової втрати працездатності

в листі від 04.02.2011 р. № 04-29-196 нагадує, що страховий стаж обчислюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — Державний реєстр), а до впровадження такої системи — у порядку та на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше.

Відповідно до

ст. 17 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI інформація з Державного реєстру надається на запит платників єдиного внеску та/або застрахованих осіб у порядку та за формою, встановленими Пенсійним фондом за погодженням з фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Отже, якщо виникає потреба у визначенні страхового стажу застрахованої особи, яка на початок 2011 року має страховий стаж менше восьми років і не має пільг згідно з чинним законодавством, то починаючи

з лютого 2011 року за інформацією про страховий стаж застрахованої особи, набутий після 01.01.2011 р., який обчислюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру, страхувальник та/або застрахована особа може звернутися до Пенсійного фонду.

 

організація управління системою якості і безпеки донорської крові та її компонентів

МОЗ

наказом від 14.12.2010 р. № 1112 затвердило Положення для установи переливання крові (щодо організації управління системою якості і безпеки донорської крові та її компонентів).

Дія цього

Положення поширюється на спеціалізовані установи і заклади переливання крові та відповідні підрозділи закладів охорони здоров’я, що перебувають у віданні МОЗ, інших міністерств і відомств та органів охорони здоров’я АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, які здійснюють взяття, переробку і зберігання донорської крові та її компонентів, реалізацію їх та виготовлених з них препаратів, та суб’єкти підприємницької діяльності, що здійснюють переробку і зберігання донорської крові, її компонентів, реалізацію виготовлених з них препаратів, а також заклади охорони здоров’я та медичних працівників, які здійснюють введення крові, її компонентів та препаратів реципієнтам і зобов’язані забезпечити контроль за дотриманням відповідних показників безпеки та якості цих продуктів.

Цим

Положенням встановлено:

— стандарти та специфікації організації управління системою якості та безпеки з метою попередження розповсюдження хвороб через кров та її компоненти;

— принципи управління якістю, забезпечення її постійного вдосконалення;

— вимоги до персоналу;

— вимоги до приміщень, обладнання та документації;

— вимоги до взяття, тестування і переробки, зберігання та транспортування крові та її компонентів;

— вимоги до контролю якості, відкликання компонентів крові при їх невідповідності встановленим критеріям, самоконтролю, внутрішнього і зовнішнього аудиту.

Наказ № 1112

зареєстровано в Мін’юсті 12.03.2011 р. за № 310/19048 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Кабмін визнав такими, що втратили чинність, деякі постанови КМУ з питань власних надходжень бюджетних установ

Постановою від 09.03.2011 р. № 208

Кабмін визнав такими, що втратили чинність, деякі свої постанови з питань власних надходжень бюджетних установ. Зокрема, втратила чинність постанова КМУ «Про затвердження переліку груп власних надходжень бюджетних установ, вимог щодо їх утворення та напрямів використання» від 17.05.2002 р. № 659.

Тепер немає необхідності в існуванні цієї постанови у зв’язку з тим, що з 01.01.2011 р. перелік власних надходжень бюджетних установ та напрями їх використання зазначені в п. 4 ст. 13 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі