Теми статей
Обрати теми

Методичні рекомендації щодо реалізації положень нової редакції Бюджетного кодексу України в частині фінансування первинної медико-санітарної допомоги

Редакція ББ
Лист від 26.11.2010 р. № 31-19020-12-8/32633

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПОЛОЖЕНЬ НОВОЇ РЕДАКЦІЇ БЮДЖЕТНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ В ЧАСТИНІ ФІНАНСУВАННЯ ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

Додаток до листа від 26.11.2010 р. № 31-19020-12-8/32633

 

Відповідно до Бюджетного кодексу України від 8 липня 2010 року № 2456-VI з 1 січня 2011 року видатки на функціонування дільничних лікарень, медичних амбулаторій, фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів (далі — сільські заклади охорони здоров’я) віднесені до видатків, що здійснюються з районних бюджетів та бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення.

У зв’язку з цим відповідні місцеві органи влади до 1 січня 2011 року мають здійснити всі організаційні заходи та прийняти відповідні рішення стосовно передачі сільських закладів охорони здоров’я на фінансування з районних бюджетів та бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення:

1. Вирішити питання передачі сільських закладів охорони здоров’я, що знаходяться у власності територіальних громад сіл, селиш, міст районного значення, у спільну власність територіальних громад району (міста обласного (республіканського Автономної Республіки Крим) значення) у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 р. № 1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності».

2. Провести реорганізацію мережі сільських закладів охорони здоров’я з урахуванням рекомендацій, визначених примірними етапами реформування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я від 30 серпня 2010 року № 735, зокрема, шляхом:

— визначення фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів структурними підрозділами лікарських амбулаторій (амбулаторій загальної практики — сімейної медицини) або безпосередньо центральних районних, центральних міських та міських лікарень міст обласного значення (або поліклінік міських лікарень та самостійних міських поліклінік);

— підпорядкування лікарських амбулаторій центральним районним, центральним міським або міським лікарням міст обласного значення (або поліклінікам міських лікарень та самостійним міським поліклінікам);

— реорганізації фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів, що обслуговують понад 1000 населення, а також частини дільничних лікарень у лікарські амбулаторії (амбулаторії загальної практики — сімейної медицини).

Реорганізація мережі сільських закладів охорони здоров’я має здійснюватися без збільшення загальної штатної чисельності працівників та в межах наявних ресурсів.

3. В окремих випадках при виникненні спірних питань щодо передачі сільських закладів охорони здоров’я та неможливості їх урегулювання до 1 січня 2011 року вирішити питання щодо фінансування у 2011 році сільських закладів охорони здоров’я відповідно до статті 93 Бюджетного кодексу України шляхом передачі міськими (міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення), районними радами коштів на здійснення відповідних видатків місцевих бюджетів на охорону здоров’я, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, сільській, селищній, міській (міста районного значення) раді у вигляді міжбюджетного трансферту відповідно до сільського, селищного, міського (міста районного значення) бюджету.

Передача коштів між місцевими бюджетами здійснюється на підставі рішень відповідних місцевих рад, прийнятих кожною зі сторін, і укладання договору.

4. Після реорганізації лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських і фельдшерських пунктів у структурні підрозділи інших закладів охорони здоров’я зберегти їх відображення відповідно за функціями 080300 «Поліклініки і амбулаторії (крім спеціалізованих поліклінік та загальних і спеціалізованих стоматологічних поліклінік)» та 080600 «Фельдшерсько-акушерські пункти» Тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів.

 

Директор Департаменту фінансів охорони здоров’я
 та соціальних програм С. Діденко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі