Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

З 1 ЛИПНЯ 2011 РОКУ МЕДПРАЦІВНИКАМ, ЯКІ НАДАЮТЬ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ ХВОРИМ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ, ПІДВИЩАТЬ ЗАРПЛАТУ

З метою підвищення престижності праці медпрацівників, які надають медичну допомогу хворим на туберкульоз,

постановою КМУ від 16.02.2011 р. № 123 передбачено, що лікарям, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою і професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності, спеціалізованих закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів закладів охорони здоров’я, які здійснюють діагностику туберкульозу і надають:

— лікувально-профілактичну допомогу хворим

на заразну форму туберкульозу — підвищуються посадові оклади на 60 % у зв’язку із шкідливими і важкими умовами праці та встановлюється надбавка за тривалість безперервної роботи у розмірі до 60 % посадового окладу залежно від стажу роботи на відповідній посаді у зазначених закладах;

— лікувально-профілактичну допомогу хворим

на активну форму туберкульозу — підвищуються посадові оклади на 30 % у зв’язку із шкідливими і важкими умовами праці та встановлюється надбавка за тривалість безперервної роботи у розмірі до 40 % посадового окладу залежно від стажу роботи на відповідній посаді у зазначених закладах.

Міністерству охорони здоров’я разом з Міністерством соціальної політики та Міністерством фінансів доручено внести зміни до власних нормативно-правових актів згідно з цією

постановою, передбачивши конкретні розміри надбавок за тривалість безперервної роботи.

Постанова № 123

набере чинності з 01.07.2011 р.

 

МОН НАГАДАЛО ДЕЯКІ ВИМОГИ ЩОДО ФОРМУВАННЯ ШТАТНИХ РОЗПИСІВ ВНЗ III — IV РІВНІВ АКРЕДИТАЦІЇ

Міносвіти в

листі від 25.02.2011 р. № 1/9-132 зазначило, що з метою приведення у відповідність до норм законодавства формування фонду оплати праці працівників вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації, підпорядкованих МОН, що фінансуються з державного бюджету, та упорядкування організації та системи оплати праці зазначених працівників при формуванні штатних розписів слід дотримуватись таких вимог:

— керівний склад (ректор та проректори) розраховується відповідно до

наказу Міносвіти «Про зміни в штатному розписі керівників вищих закладів освіти III — IV рівнів акредитації» від 09.08.96 p. № 265;

— розміри посадових окладів та номенклатура посад мають відповідати розмірам та номенклатурі, зазначеним у

наказі МОН від 26.09.2005 р. № 557;

— медичне обслуговування у навчальних закладах мають здійснювати медичні працівники на підставі угоди з медичним закладом, оскільки відповідно до

ст. 24 Закону України «Про освіту» організація безкоштовного медичного обслуговування в системі освіти здійснюється закладами Міністерства охорони здоров’я України, відомчими закладами охорони здоров’я.

 

МОН ЩОДО ЗАКУПІВЕЛЬ ДОКУМЕНТІВ ПРО ОСВІТУ

На численні запити, що надходять від навчальних закладів України щодо порядку проведення торгів на закупівлю документів про освіту державного зразка, МОН у

листі від 25.02.2011 р. № 1/9-134 повідомило таке.

Відповідно до

ст. 27 Закону України «Про освіту» випускнику державного або іншого акредитованого (атестованого) навчального закладу видається відповідний документ про освіту встановленого державного зразка.

З метою своєчасного забезпечення навчальних закладів документами про освіту

наказом МОН від 07.04.2000 р. № 70 створено державне підприємство «Державний центр прикладних інформаційних технологій», основним завданням якого є організація забезпечення навчальних закладів документами про освіту державного зразка, у тому числі виготовленими на основі фотокомп’ютерних технологій.

Відповідно до

Генеральної угоди від 10.04.2000 р. МОН делегувало підприємству зобов’язання з питань своєчасного забезпечення Міносвіти АР Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій та вищих навчальних закладів України незалежно від їх підпорядкування і форми власності документами про освіту державного зразка, що виготовляються на основі фотокомп’ютерних технологій та друкарським способом, а також нагородними відзнаками та іншими документами.

Крім того, МОН зобов’язало ДП «Державний центр прикладних інформаційних технологій» централізовано забезпечувати організацію замовлення, видачу та облік документів про освіту державного зразка.

Ураховуючи викладене та відповідно до

п. 2 ст. 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель», забезпечення документами про освіту державного зразка навчальних закладів України здійснюється одним учасником процедур закупівель — ДП «Державний центр прикладних інформаційних технологій».

 

ЗВІТНІСТЬ З ПДВ

ДПАУ в

листі від 01.03.2011 р. № 5799/7/16-1117 повідомила, що податкова звітність з податку на додану вартість за лютий 2011 року подається до органів державної податкової служби за раніше діючими формами податкової звітності, затвердженими наказом ДПАУ від 30.05.97 р. № 166.

Починаючи зі звітності за березень та I квартал 2011 року податкова звітність з податку на додану вартість подається до органів державної податкової служби за новими формами

, затвердженими наказом ДПАУ «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» від 25.01.2011 р. № 41.

 

ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ З ЄСВ ПРОФСПІЛКОВИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ

У

листі від 24.12.2010 р. № 24351/03-20 Пенсійний фонд роз’яснив питання щодо подання звітності з єдиного соцвнеску профспілковими організаціями.

Згідно зі

ст. 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI статусу платника єдиного соцвнеску набувають підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених установ та організацій, інших юридичних осіб, якщо вони:

використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством;

мають окремий баланс та самостійно провадять розрахунки із застрахованими особами.

За відсутності хоча б однієї з цих умов профспілкові організації не зобов’язані подавати звітність до Пенсійного фонду

.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі