Теми статей
Обрати теми

Виплата матеріальної допомоги в рамках виконання програми

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИПЛАТА МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ В РАМКАХ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Рішенням сесії районної ради відділу культури і туризму виділено кошти за КФК 110502 та КЕКВ 1172 для святкування Дня працівника сільського господарства (на виплату матеріальної допомоги передовиками сільськогосподарського виробництва).

Чи має право відділ культури і туризму проводити такі видатки?

(Івано-Франківська обл.)

 

Відповідно до

п.п. 16 п. 1 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР виключно на пленарних засіданнях районної ради вирішуються питання затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку району, цільових програм з інших питань, заслуховування звітів про їх виконання.

Якщо районна рада прийняла рішення, що виконавцем програми святкування Дня працівника сільського господарства є відділ культури і туризму, то такий відділ має право виконувати всі питання програми, які на нього покладені, в тому числі й надавати передовим працівникам сільськогосподарського виробництва матеріальну допомогу.

Код функціональної класифікації видатків 110502 «Інші культурно-освітні заклади та заходи» для проведення урочистих заходів з нагоди свята було обрано правильно.

Відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495, видатки на заходи, які проводяться в рамках виконання регіональних програм, здійснюються за КЕКВ 1172 «Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку». Зокрема, за цим КЕКВ проводяться видатки на програми і заходи в галузі культури та мистецтва і засобів масової інформації, видатки на проведення культурно-мистецьких акцій тощо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі