Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ВЕРЕСЕНЬ — 100,1 %

За даними Державного комітету статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за вересень 2011 року склав

100,1 %.

 

ПЛАТНИХ ПОСЛУГ У ВІДДІЛАХ РАЦС ПОМЕНШАЛО

Постановою КМУ від 05.10.2011 р. № 1019

унесено зміни до Переліку платних послуг, які можуть надаватися відділами державної реєстрації актів цивільного стану, затвердженого постановою КМУ від 22.12.2010 р. № 1168.

Зокрема, із зазначеного

Переліку вилучено такі послуги:

— прийом заяв про державну реєстрацію актів цивільного стану, повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, внесення змін до актових записів цивільного стану, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану за межами відділу державної реєстрації актів цивільного стану;

— ксерокопіювання, ламінування документів, які видаються органами державної реєстрації актів цивільного стану;

— виконання запитів органів державної реєстрації актів цивільного стану в день їх надходження;

— розгляд заяв про внесення змін до актових записів цивільного стану, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану, зміну імені відділом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем подання заяви у строк менший, ніж установлений законодавством;

— розгляд та виконання справ про внесення змін до актових записів цивільного стану, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану в строк менший, ніж установлений законодавством;

— розгляд та виконання повідомлень про внесення змін до актових записів цивільного стану в строк менший, ніж установлений законодавством;

— перевірка достовірності документів про державну реєстрацію актів цивільного стану для подальшого використання в іноземних державах.

Постанова № 1019

набрала чинності 11.10.2011 р.

 

ЗАСТОСУВАННЯ ФІНАНСОВИХ САНКЦІЙ У РАЗІ СПЛАТИ ЄСВ НА НЕНАЛЕЖНИЙ РАХУНОК

ПФУ в

листі від 06.09.2011 р. № 18726/03-2 нагадав, що платники ЄСВ зобов’язані сплачувати цей внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, та звернув увагу на застосування фінансових санкцій у разі сплати сум ЄСВ на неналежні рахунки.

Так, відповідно до

п. 2 ч. 11 ст. 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ накладається штраф у розмірі 10 % своєчасно не сплачених сум.

Згідно з

ч. 10 і 13 ст. 25 Закону № 2464-VI на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Нарахування пені починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

Відповідно до

п. 1 ч. 10 ст. 9 Закону № 2464-VI у разі перерахування сум ЄСВ з рахунка платника на відповідні рахунки Пенсійного фонду днем сплати ЄСВ вважається день списання банком або Держказначейством суми платежу з рахунка платника незалежно від часу її зарахування на рахунок Пенсійного фонду.

Механізм перерахування на належний рахунок коштів визначений

Порядком зарахування в рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення помилково сплачених коштів, затвердженим постановою правління ПФУ від 27.09.2010 р. № 21-1.

Згідно з

п. 9 цього Порядку помилково сплачені суми ЄСВ та/або фінансових санкцій на неналежний рахунок органу Пенсійного фонду перераховуються шляхом оформлення органом Пенсійного фонду розрахункового документа про перерахування коштів на відповідний рахунок органу Пенсійного фонду за заявою платника не пізніше наступного робочого дня з дня надходження такої заяви.

Ураховуючи викладене,

у разі сплати сум ЄСВ на неналежні рахунки застосування фінансових санкцій є правомірним.

 

МІНФІН ДАВ ДОБРО НА ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ПЕДПРАЦІВНИКАМ ЗАКЛАДІВ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

Мінфін у

листі від 03.10.2011 р. № 31-07110-3-8/6571 надав роз’яснення щодо встановлення надбавки, передбаченої постановою КМУ «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23.03.2011 р. № 373, педагогічним працівникам обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2011 року зазначеною

постановою встановлено надбавку в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, інших установ та закладів незалежно від їх підпорядкування.

У згаданому

листі Мінфін дійшов висновку, що положення постанови № 373 поширюються на педагогічних працівників закладів післядипломної освіти.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі