Теми статей
Обрати теми

Визначення базового місяця при переведенні працівника на 0,5 ставки

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИЗНАЧЕННЯ БАЗОВОГО МІСЯЦЯ ПРИ ПЕРЕВЕДЕННІ ПРАЦІВНИКА НА 0,5 СТАВКИ

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, головний спеціаліст відділу рівня життя і моніторингу бідності

 

Яким буде базовий місяць для здійснення індексації зарплати у 2011 році бібліотекарів централізованої бібліотечної системи, якщо їх з 1 січня 2011 року перевели з 0,5 на 0,75 ставки?

(Одеська обл.)

 

Механізм індексації грошових доходів громадян регулюється

Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Згідно з

п. 5 Порядку № 1078 у разі зростання грошових доходів населення без перегляду їх мінімальних розмірів місяць, в якому відбулося підвищення, вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації.

При цьому місяць підвищення грошових доходів вважатиметься базовим

тільки у випадку, якщо сума підвищення перекриє суму індексації, яку могло бути нараховано в цьому місяці. Якщо сума збільшення заробітної плати менше суми можливої індексації, то такий місяць не вважається базовим і зарплату продовжують індексувати на індекси, визначені відповідно до Порядку № 1078. При цьому порівняльні розрахунки необхідно здійснювати виходячи з повного робочого місяця.

Якщо працівника переведено з 0,5 на 0,75 ставки і в місяці переходу

не було збільшення окладу (чи інших постійних складових заробітної плати) за посадою, яку обіймає цей працівник, то місяць переходу не вважається базовим та індексація продовжується на індекси, визначені відповідно до Порядку № 1078.

У разі якщо в місяці переведення відбулося підвищення окладу за посадою, яку обіймає працівник (чи інших постійних складових заробітної плати), то такий місяць є базовим для проведення індексації доходів працівника.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі