Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ФОРМИ ВИМОГ ПРО ПОВЕРНЕННЯ СУМ, ВИКОРИСТАНИХ НЕ ЗА ЦІЛЬОВИМ ПРИЗНАЧЕННЯМ

Відповідно до

Порядку повернення бюджетних коштів до відповідного бюджету в разі їх нецільового використання, затвердженого постановою КМУ від 22.12.2010 р. № 1163 , підставою для повернення коштів, отриманих як субвенція, розпорядником бюджетних коштів та повернення коштів одержувачем бюджетних коштів у разі нецільового використання ними у поточному чи минулих роках бюджетних коштів, до відповідного бюджету є акт ревізії, складений органом, уповноваженим здійснювати контроль за дотриманням бюджетного законодавства, в якому зафіксовано факт нецільового використання субвенції розпорядником бюджетних коштів або нецільового використання бюджетних коштів їх одержувачем.

Протягом 10 робочих днів з дати реєстрації акта ревізії, а в разі наявності заперечень (зауважень) до акта — з дати надання письмового висновку щодо таких заперечень (зауважень) контролюючий орган складає вимогу до розпорядника бюджетних коштів про повернення до відповідного бюджету використаної ним не за цільовим призначенням суми субвенції або вимогу до одержувача бюджетних коштів про повернення бюджетних коштів до відповідного бюджету в сумі, що використана ним не за цільовим призначенням.

Форми таких вимог затвердив Мінфін. Так,

наказом Мінфіну від 05.08.2011 р. № 996 затверджено форми:

Вимоги до розпорядника бюджетних коштів про повернення до відповідного бюджету використаної ним не за цільовим призначенням суми субвенції;

Вимоги до одержувача бюджетних коштів про повернення бюджетних коштів до відповідного бюджету в сумі, що використана ним не за цільовим призначенням;

Інформації про встановлені факти нецільового використання субвенції.

Останню контролюючі органи, крім Рахункової палати, щокварталу до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом, подають Мінфіну за результатами проведених ревізій.

Наказ № 996

набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПОГОДЖЕННЯ ЗАСТОСУВАННЯ ПРОЦЕДУРИ ЗАКУПІВЛІ В ОДНОГО УЧАСНИКА

Постановою КМУ від 01.08.2011 р. № 897

внесено зміни до Порядку погодження застосування процедури закупівлі в одного учасника, затвердженого постановою КМУ від 28.07.2010 р. № 668 (далі — Порядок).

Зокрема, доповнено

абз. 1 п. 3 зазначеного Порядку, який містить перелік документів, що замовник подає Міністерству економічного розвитку і торгівлі для погодження застосування процедури закупівлі в одного учасника. Завдяки доповненням такі документи не треба подавати не тільки під час закупівля послуг поштового зв’язку, поштових марок та маркованих конвертів, а й послуг з навчання, стажування, підвищення кваліфікації студентів, аспірантів, науково-педагогічних і педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.

Крім цього,

Порядок доповнено пунктом 32 такого змісту:

«

У разі здійснення закупівлі послуг з навчання, стажування, підвищення кваліфікації студентів, аспірантів, науково-педагогічних і педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном замовник подає Мінекономрозвитку лист-звернення, перелік таких закладів та установ, що визначені МОНмолодьспортом за результатами конкурсного відбору, разом з копією інформації, передбаченої підпунктом 3 пункту 3 цього Порядку

Нагадаємо, що

п.п. 3 п. 3 Порядку передбачає подання копії інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника, яка оприлюднюється відповідно до ст. 10 Закону України «Про здійснення державних закупівель», з проставленням дати та номера реєстрації у державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель.

Постанова № 897

набере чинності з дня її офіційного опублікування.

 

ЗМІНЕНО ПОРЯДОК ЛІЦЕНЗУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З НАДАННЯ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ

Постановою КМУ від 10.08.2011 р. № 865

внесено зміни до Порядку ліцензування діяльності з надання освітніх послуг, затвердженого постановою КМУ від 08.08.2007 р. № 1019 (далі — Порядок № 1019).

Змінами визначено, що діяльність з підготовки та перепідготовки фахівців у навчальних закладах ліцензується у разі, коли заявлені напрями (спеціальності) включені, зокрема, до

Переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста і магістра, затвердженого постановою КМУ від 27.08.2010 р. № 787.

Також зменшено із двох

до одного місяця мінімальний строк, протягом якого навчальний заклад, фізична особа — суб’єкт підприємницької діяльності (у разі отримання позитивного рішення щодо проведення ліцензування) повинні провести заходи щодо приведення кадрового, навчально-методичного та матеріально-технічного забезпечення освітньої послуги у відповідність із вимогами ліцензування.

Постанова № 865 набрала чинності 18.08.2011 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі