Теми статей
Обрати теми

Щодо внесення змін до постанови КМУ від 26.01.2011 р. № 59 «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи»

Редакція ББ
Лист від 05.07.2011 р. № 31-04330-13-2-24/16977

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

щодо внесення змін до постанови КМУ від 26.01.2011 р. № 59 «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи»

Лист від 05.07.2011 р. № 31-04330-13-2-24/16977

 

Міністерство фінансів України розглянуло лист <…> щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 р. № 59 «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи» та повідомляє.

Згідно із частиною третьою статті 56 Бюджетного кодексу України (далі — Кодекс) завдання та функціональні обов’язки бухгалтерських служб, повноваження керівника бухгалтерської служби у бюджетних установах — головного бухгалтера та вимоги щодо його професійно-кваліфікаційного рівня визначаються Кабінетом Міністрів України. Призначення та звільнення головного бухгалтера бюджетної установи здійснюються за погодженням з Державним казначейством України відповідно до законодавства про працю з урахуванням типових професійно-кваліфікаційних характеристик головного бухгалтера бюджетної установи, затверджених Кабінетом Міністрів України.

На виконання зазначеного постановою Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 р. № 59 затверджено Типове положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, положення якого передбачають:

— упорядкування та організацію діяльності бухгалтерських служб бюджетних установ на підставі єдиних підходів та вимог;

— організацію та координацію діяльності головних бухгалтерів та контроль за виконанням ними своїх повноважень і оцінку їх діяльності;

— встановлення єдиних вимог до професійно-кваліфікаційного рівня головного бухгалтера.

Зважаючи на вищезазначене, при організації

діяльності бухгалтерської служби та її керівника — головного бухгалтера бюджетним установам необхідно керуватись положеннями статті 56 Кодексу, постанови Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 р. № 59 та іншими нормативно-правовими актами, розробленими на виконання вимог зазначеного законодавства.

При цьому необхідно відмітити, що згідно із частиною другою статті 4 Кодексу, бюджетна система України встановлюється виключно Кодексом; якщо іншим нормативно-правовим актом бюджетні відносини визначають інше, ніж у Кодексі, застосовуються відповідні норми Кодексу.

 

Заступник директора Департаменту забезпечення бюджетного процесу Ю. Футоранська

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі