Теми статей
Обрати теми

Про визначення претендентів на посаду головного бухгалтера

Редакція ББ
Лист від 13.07.2011 р. № 31-04330-13-2-24/17773

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

Про визначення претендентів на посаду головного бухгалтера

Лист від 13.07.2011 р. № 31-04330-13-2-24/17773

(витяг)

 

<…>

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 р. № 59 затверджено Типове положення про бухгалтерську службу бюджетної установи (далі — Положення), яке визначає завдання та функціональні обов’язки бухгалтерської служби бюджетної установи, повноваження її керівника — головного бухгалтера та вимоги до його професійно-кваліфікаційного рівня.

Також абзацом першим та другим частини 11 Положення визначено, що головний бухгалтер (особа, що претендує на посаду головного бухгалтера) повинен відповідати таким вимогам до професійно-кваліфікаційного рівня:

1) мати повну вищу освіту в галузі економіки та фінансів, стаж роботи на державній службі, за фахом та на керівних посадах не менш як п’ять років — для особи, що претендує на посаду головного бухгалтера бюджетної установи, якій підпорядковані інші бюджетні установи;

2) мати повну вищу освіту в галузі економіки та фінансів, стаж роботи за фахом та на керівних посадах не менш як три роки — для особи, що претендує на посаду головного бухгалтера бюджетної установи, яка підпорядкована іншій бюджетній установі.

З огляду на викладене, вважаємо, що при визначенні претендентів на посаду головного бухгалтера необхідно керуватися положеннями постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи».

 

Директор Департаменту В. Лозицький

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі