Теми статей
Обрати теми

Доплата за шкідливі умови праці працівникам станції переливання крові

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ДОПЛАТА ЗА ШКІДЛИВІ УМОВИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКАМ СТАНЦІЇ ПЕРЕЛИВАННЯ КРОВІ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, начальник відділу нормування та оплати праці, роботи з місцевими бюджетами та планування централізованих заходів Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення

 

В обласній станції переливання крові функціонує діагностична лабораторія, що провадить обстеження крові донорів на ВІЛ-інфекцію.

В якому розмірі здійснювати доплату за шкідливі умови праці працівникам лабораторії? Чи підвищується на 60 % посадовий оклад працівникам лабораторії (лікарям та середньому медичному персоналу) за фактичну роботу із тест-системами на СНІД для обстеження донорської крові?

(м. Тернопіль)

 

Питання оплати праці медичних працівників урегульовано

Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Абзацом 1 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519

передбачено підвищення посадових окладів (тарифних ставок) на 25 та 15 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці працівників закладів і структурних підрозділів, перелік яких наведено в додатку 3 до цих Умов.

Працівники закладів переливання крові, які обіймають посади, визначені

п. 2.16 додатка 3 до Умов № 308/519, мають право на підвищення посадових окладів (ставок) на 15 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці. Зокрема, до них належать:

— посади лікарів незалежно від найменування, які передбачені для роботи із заготівлі, переробки та збереження в замороженому стані крові, її компонентів та кісткового мозку;

— одна з посад інженера та техніка, які передбачені для роботи із заготівлі, переробки та збереження в замороженому стані крові, її компонентів та кісткового мозку;

— посади фахівців із базовою та неповною медичною освітою незалежно від їх найменування.

Конкретний перелік посад працівників, яким посадові оклади (тарифні ставки) підвищуються у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці, затверджується керівником за погодженням із профспілковим комітетом залежно від функціональних обов’язків і обсягу роботи у шкідливих та важких умовах праці (

п.п. 12 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519).

Підвищення, передбачені

п.п. 2.4.5 Умов № 308/519, установлюються до посадового окладу, визначеного пп. 2.1 — 2.2 (п.п. 2.4.7 Умов № 308/519), з урахуванням підвищень за кваліфікаційну категорію, диплому із відзнакою.

Абзацом 2 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519

передбачено підвищення на 60 % посадових окладів (тарифних ставок) у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці працівників закладів охорони здоров’я (структурних підрозділів), які працюють із вірусом імунодефіциту людини, перелік яких наведено в додатку 4 до Умов № 308/519.

Зауважимо, що станції переливання крові

не зазначені в Переліку закладів та їх підрозділів, а також посад, робота в яких дає право на підвищення посадових окладів на 60 %, наведеному в додатку 4 до Умов № 308/519.

Водночас згідно з

п. 4 цього Переліку лабораторії та групи закладів охорони здоров’я, на які органами охорони здоров’я покладено обстеження населення на ВІЛ-інфекцію та дослідження крові, біологічних рідин, отриманих від хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих, віднесено до закладів охорони здоров’я, робота в яких дає право на підвищення посадових окладів на 60 %, а саме:

 

Посади

Характер виконуваної роботи

Примітка

Посади медичного персоналу, керівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців і робітників

Проведення всіх видів лабораторних досліджень крові населення та матеріалів, які надходять від хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих

60 % погодинної ставки (окладу) за кожну годину роботи в зазначених у графі 2 умовах

 

Таким чином, якщо працівники лабораторії станції переливання крові проводять лабораторні дослідження крові населення та матеріалів, які надходять від хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих,

то за кожну годину роботи в таких умовах підвищується посадовий оклад у розмірі 60 % погодинної ставки (окладу).

Посадові оклади працівників підвищуються пропорційно до часу, безпосередньо відпрацьованого із хворими на СНІД та ВІЛ-інфікованими. Фактичні години цієї роботи реєструються в журналі за підписом керівника структурного підрозділу.

Підвищення здійснюється виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) з урахуванням кваліфікаційної категорії, завідування, старшинства без урахування інших підвищень, доплат і надбавок.

Керівником за узгодженням із профспілковим комітетом затверджується Перелік посад працівників, яким із урахуванням конкретних умов праці в цьому закладі, структурному підрозділі, на цій посаді посадовий оклад (тарифна ставка) підвищується на 60 %.

Таким чином, працівникам лабораторії станції переливання крові (лікарям та середньому медичному персоналу), які працюють із тест-системами на СНІД для обстеження донорської крові, посадовий оклад підвищується на двох підставах:

абз. 1 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519 — у розмірі 15 % посадового окладу (за умови включення їх посад до Переліку посад працівників, яким посадові оклади (тарифні ставки) підвищуються у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці, затвердженого керівником за погодженням із профспілковим комітетом);

абз. 2 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519 — у розмірі 60 % погодинної ставки (окладу) за кожну годину роботи із проведення всіх видів лабораторних досліджень крові населення та матеріалів, які надходять від хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих.

Приклад.

Посадовий оклад працівника лабораторії станції переливання крові в липні 2011 року склав 1346 грн. Згідно із записами в журналі в цьому місяці працівник 40 годин був зайнятий лабораторними дослідженнями крові населення та матеріалів, які надходять від хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих.

Сума підвищення посадового окладу на підставі абз. 2 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519 складе: 1346,00 грн. : 151,2 год.

х 40 год. х 60 % = = 213,65 грн., де 151,2 — норма тривалості робочого часу в липні 2011 року при 36-годинному робочому тижні.

Сума підвищення посадового окладу на підставі абз. 1 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519 складе: 1346,00 грн.

х 15 % = 201,90 грн.

Посадовий оклад з урахуванням підвищень у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці становитиме: 1761,55 грн. (1346,00 грн. + + 213,65 грн. + 201,90 грн.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі