Теми статей
Обрати теми

Щодо штатних нормативів професійно-технічних навчальних закладів

Редакція ББ
Лист від 10.04.2012 р. № 1/11-4907

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЩОДО ШТАТНИХ НОРМАТИВІВ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Лист від 10.04.2012 р. № 1/11-4907

(витяг)

 

<…> Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України інформує.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1204 «Про затвердження Типових штатних нормативів професійно-технічних навчальних закладів» (далі — Типові штати), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.01.2011 р. за № 114/18852, передбачено, що при затвердженні штатного розпису навчального закладу враховується контингент учнів, слухачів за списковим складом на 1 січня року, що планується.

<…>

Щодо введення в штатні розписи навчальних закладів посад практичного психолога та соціального педагога, то це визначено п. 5 Типових штатів, а саме за умови наявності спеціалістів з фаховою освітою відповідно до Положення про психологічну службу системи освіти України (далі — Положення), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 03.05.99 р. № 127 (із змінами).

Відповідно до п. 1.7 Положення посади практичних психологів та соціальних педагогів уводяться в штатні розписи навчальних закладів і установ освіти за умови наявності спеціалістів з фаховою освітою в межах коштів, передбачених єдиним кошторисом витрат.

Посада практичного психолога або соціального педагога професійно-технічного навчального закладу вводиться з розрахунку не більше однієї ставки за кожною посадою на навчальний заклад за рахунок коштів загального фонду відповідного бюджету (для державних і комунальних навчальних закладів).

Крім того, згідно з п. 2 наказу Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1204 керівникам професійно-технічних навчальних закладів надається право у разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для даного закладу, у межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише у межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу.

 

Заступник Міністра
Б. Жебровський

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі