Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ЛИПЕНЬ 2012 РОКУ — 99,8%

За повідомленням Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у липні 2012 року відносно червня 2012 року становив 99,8 %.

 

МІНФІН ЗАТВЕРДИВ НОВИЙ ПОРЯДОК ВІДКРИТТЯ ТА ЗАКРИТТЯ РАХУНКІВ В ОРГАНАХ ДКСУ

Мінфін наказом від 22.06.2012 р. № 758 затвердив Порядок відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, який прийде на зміну аналогічному Порядку, затвердженому наказом Держказначейства від 02.12.2002 р. № 221.

Зокрема, дещо спроститься процедура відкриття бюджетних рахунків. Так, із переліку документів, що подаються одержувачами, розпорядниками бюджетних коштів, структурними підрозділами для відкриття рахунка, виключено затверджений кошторис/план використання бюджетних коштів та копію статутного документа. Копії свідоцтва про держреєстрацію в органі, уповноваженому її здійснювати, та довідки про включення до ЄДРПОУ замінено однією випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців. А військові частини/установи звільнено від подання й цієї виписки. Водночас клієнти, які вже мають бюджетні рахунки, для відкриття нового рахунка подають лише заяву на його відкриття встановленої форми.

У разі внесення змін до поданих документів відокремлені структурні підрозділи розпорядників бюджетних коштів, крім змінених документів, додатково подаватимуть довідку про узгодження відкриття рахунка від розпорядника, до складу якого входить підрозділ.

До переліку документів, що подаються клієнтами до органів Держказначейства разом з карткою зразків підписів та відбитка печатки, додано копію висновку органу Держказначейства про узгодження призначення на посаду головного бухгалтера бюджетної установи. Водночас копії цього документа та документів, що підтверджують повноваження вказаних у картці осіб (наказ, протокол тощо), унесено до переліку документів, що подаються при відкритті небюджетних рахунків.

У разі реорганізації, зміни найменування підприємства, установи рахунки клієнтів закриватимуться. Для відкриття нових бюджетних рахунків документи подаються протягом 10 днів із дня реєстрації нової юрособи, небюджетних — без обмежень у часі (за винятком подання заяви на відкриття рахунка).

Наказ № 758 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

УСТАНОВЛЕНО НОВІ ОБМЕЖЕННЯ ДЛЯ МЕДИЧНИХ І ФАРМАЦЕВТИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ НИМИ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Законом України «Про внесення зміни до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо встановлення обмежень для медичних і фармацевтичних працівників під час здійснення ними професійної діяльності» від 04.07.2012 р. № 5036-VI доповнено розд. X Основ законодавства України про охорону здоров’я.

Так, відповідно до нової ст. 781 медичним і фармацевтичним працівникам під час здійснення професійної діяльності заборонено:

1) одержувати від суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та/або реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, їх представників неправомірну вигоду;

2) одержувати від суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та/або реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, їх представників зразки лікарських засобів, виробів медичного призначення для використання у професійній діяльності (крім випадків, пов’язаних з проведенням відповідно до договорів клінічних досліджень лікарських засобів або клінічних випробувань виробів медичного призначення);

3) рекламувати лікарські засоби, вироби медичного призначення, у тому числі виписувати лікарські засоби на бланках, що містять інформацію рекламного характеру, та зазначати виробників лікарських засобів (торговельних марок);

4) на вимогу споживача під час реалізації (відпуску) лікарського засобу не надавати або надавати недостовірну інформацію про наявність в аптечному закладі лікарських засобів з такою самою діючою речовиною (за міжнародною непатентованою назвою), формою відпуску та дозуванням, зокрема приховувати інформацію про наявність таких лікарських засобів за нижчою ціною.

Закон № 5036-VI набрав чинності 01.08.2012 р.

 

ДОЗВІЛЬНИМ ОРГАНАМ НЕ ПОТРІБНО ОТРИМУВАТИ ЗГОДУ ВІД СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ НА ОБРОБКУ ЇХ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

Держслужба України з питань захисту персональних даних у роз’ясненні від 05.06.2012 р. № 10/2302-12 зауважила, що чинним законодавством не вимагається отримання згоди від суб’єктів персональних даних, якщо обробка відомостей про них здійснюється на підставі Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 06.09.2005 р. № 2806-IV.

При цьому збирання персональних даних як складова частина процесу обробки здійснюється в порядку, визначеному Тимчасовим порядком формування, ведення та користування реєстром документів дозвільного характеру, затвердженим наказом Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 18.04.2006 р. № 39.

 

ВИМОГИ ПРО СПЕЦІАЛЬНЕ ПОЗНАЧЕННЯ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ, ЩО ЗАКУПОВУЮТЬСЯ ЗА РАХУНОК БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

На виконання вимог п. 8 Протоколу наради КМУ «Про подальший розвиток системи охорони здоров’я» від 20.03.2012 р. МОЗ видано наказ «Про запровадження спеціального позначення лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів» від 16.07.2012 р. № 534.

Так, зокрема, цим наказом передбачено Міністру охорони здоров’я АР Крим, начальникам управлінь (головних управлінь) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій посилити контроль за обігом лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів, зокрема:

— здійснити організаційно-технічні заходи щодо забезпечення нанесення спеціального позначення на упаковку лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів;

— зобов’язати уповноважених осіб лікувально-профілактичних закладів державної та комунальної форм власності при отриманні лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів, наносити на їх упаковку спеціальне позначення.

Спеціальне позначення є штампом червоного кольору з написом «Бюджетна закупівля», який наноситься на зовнішню (вторинну) упаковку лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів. У разі відсутності вторинної упаковки за можливості штамп наноситься на первинну упаковку.

Відповідальними за нанесення спеціального позначення є керівники лікувально-профілактичних закладів, які отримують лікарські засоби, у тому числі імунобіологічні препарати, закуплені за рахунок бюджетних коштів.

Наказ № 534 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі