Теми статей
Обрати теми

Обчислення стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років

Редакція ББ
Відповідь на запитання

обчислення СТАЖУ ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ ДЛЯ ВИПЛАТИ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

У вищому навчальному закладі І — ІІ рівнів акредитації працює викладач, який раніше обіймав посаду інструктора з футболу в спортивній школі.

Чи враховується стаж роботи на посаді інструктора з футболу для виплати надбавки за вислугу років?

(м. Кіровоград)

 

Згідно зі ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII надбавка за вислугу років є обов’язковою виплатою, гарантованою державою педагогічним і науково-педагогічним працівникам. Перелік посад педагогічних і науково-педагогічних працівників затверджено постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 (далі — Перелік № 963).

Надбавку за вислугу років нараховують щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи в таких розмірах: понад 3 роки — 10 %, понад 10 років — 20 %, понад 20 років — 30 %.

Умови виплати надбавки за вислугу років регулює Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затверджений постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі —
Порядок № 78).

Згідно з цим Порядком до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років зараховується період роботи на посадах, передбачених Переліком № 963 . Крім того, у п. 2 Порядку № 78 наведено додатковий перелік посад, робота на яких зараховується до стажу педагогічної роботи.

Так, згідно з п. 2 Порядку № 78 до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років керівникам фізичного виховання і викладачам фізкультури вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації і професійно-технічних навчальних закладів зараховується час роботи в спортивних школах всіх типів на посадах керівників, їх заступників з основного виду діяльності, тренерів-викладачів, тренерів-методистів, інструкторів-методистів, акомпаніаторів та на посадах тренерів-викладачів спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю.

Посаду інструктора з футболу не передбачено ні Переліком № 963, ні Порядком № 78, і відповідно період роботи на посаді інструктора з футболу не зараховуватиметься до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років.

Крім того, зазначимо, що період роботи в спортивних школах усіх типів на посадах керівників, їх заступників з основного виду діяльності, тренерів-викладачів, тренерів-методистів, інструкторів-методистів, акомпаніаторів та на посадах тренерів-викладачів спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю зараховується до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років тільки керівникам фізичного виховання і викладачам фізкультури вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації і професійно-технічних навчальних закладів (інших навчальних закладів), вчителям фізкультури і педагогічним працівникам, які працюють за профілем.

Так, наприклад, якщо на посаду викладача (вчителя) математики буде прийнято працівника, який раніше працював тренером-викладачем у ДЮСШ, то час роботи на посаді тренера-викладача не зараховуватиметься до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі