Теми статей
Обрати теми

Розподіл педагогічного навантаження

Редакція ББ
Відповідь на запитання

РОЗПОДІЛ ПЕДАГОГІЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Яку максимальну кількість годин на тиждень може отримати вчитель при розподілі педагогічного навантаження?

(м. Київ)

 

Оплата праці педагогічних працівників установ і закладів освіти здійснюється згідно з Інструкцією про порядок нарахування заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102.

Так, згідно з п. 63 цієї Інструкції обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується.

Однак при розподілі педагогічного (навчального) навантаження між учителями навчального закладу необхідно врахувати, що навчальне навантаження:

— між учителями, викладачами та іншими педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням із профспілковим комітетом;

залежить від кількості годин, передбачених навчальним планом;

— залежить від наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склалися в закладі.

Приклад 1. Навчальним планом загальноосвітньої школи передбачено 32 години біології і хімії на тиждень. При цьому у школі працює тільки один учитель біології і хімії.

У такому разі у зв’язку з відсутністю інших педагогічних кадрів, які мають відповідну освіту, одному вчителеві хімії і біології буде встановлено педагогічне навантаження в обсязі 32 години на тиждень.

Приклад 2. Навчальним планом загальноосвітньої школи передбачено 40 годин англійської мови на тиждень. У школі працюють два фахівці. У зв’язку з поганим самопочуттям один учитель написав заяву на ім’я директора з проханням установити йому педагогічне навантаження в обсязі 18 годин на тиждень.

Отже, другому вчителю буде встановлено педагогічне навантаження в обсязі 22 години на тиждень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі