Теми статей
Обрати теми

Про надання роз’яснення щодо залучення працівників правоохоронних органів до проведення внутрішніх аудитів у територіальних органах

Редакція ББ
Лист від 28.02.2012 р. № 21-14/58

ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА ІНСПЕКЦІЯ УКРАЇНИ

ПРО НАДАННЯ РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ЗАЛУЧЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ ДО ПРОВЕДЕННЯ ВНУТРІШНІХ АУДИТІВ У ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ОРГАНАХ

Лист від 28.02.2012 р. № 21-14/58

 

Підрозділи внутрішнього аудиту, створені відповідно до вимог постанови Уряду від 28.09.2011 р. № 1001 «Деякі питання утворення структурних підрозділів внутрішнього аудиту та проведення такого аудиту в міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, їх територіальних органах та бюджетних установах, які належать до сфери управління міністерств, інших центральних органів виконавчої влади», у своїй роботі керуються зазначеною постановою, Стандартами внутрішнього аудиту* (далі — Стандарти ВА) та Кодексом етики працівників підрозділу внутрішнього аудиту**.

Норми зазначених нормативно-правових актів не передбачають залучення працівників правоохоронних органів до проведення внутрішніх аудитів.

Взаємодія підрозділу внутрішнього аудиту з органами державної влади, у тому числі і правоохоронними органами, регламентована Стандартами ВА (гл. 4 розд. IV «Стандарти звітування, моніторингу, формування та зберігання справ, взаємодії з органами державної влади та оцінка якості за результатами внутрішнього аудиту»).

Так, п. 4.2 гл. 4 розд. IV Стандартів ВА містить вимоги до керівника підрозділу внутрішнього аудиту щодо письмового повідомлення керівника установи для інформування правоохоронних органів про факти нецільового використання бюджетних коштів, марнотратства, зловживання службовим становищем, порушень фінансово-бюджетної дисципліни, які призвели до втрат чи збитків та/або які мають ознаки злочину.

 

В. о. Голови В. Костюшко

 

* Наказ Міністерства фінансів України від 04.10.2011 р. № 1247 «Про затвердження Стандартів внутрішнього аудиту», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 20.10.2011 р. за № 1219/19957.

** Наказ Міністерства фінансів України від 29.09.2011 р. № 1217 «Про затвердження Кодексу етики працівників підрозділу внутрішнього аудиту», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 17.10.2011 р. за № 1195/19933.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі