Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ЧЕРВЕНЬ 2012 РОКУ — 99,7 %

За повідомленнями Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у червні 2012 року відносно травня 2012 року становив 99,7 %.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПОГОДЖЕННЯ ФОНДОМ ДЕРЖМАЙНА РОЗМІРУ ПЛАТИ ЗА ОРЕНДУ ДЕРЖАВНОГО МАЙНА

Фонд держмайна наказом від 11.06.2012 р. № 2911 вніс зміни до Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна, затвердженого наказом Фонду держмайна від 01.04.2011 р. № 502.

Зокрема, розд. 1 цього Порядку доповнено новим пунктом, згідно з яким розрахунок орендної плати за зверненням Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ погоджується Фондом держмайна. У разі звернення державних підприємств, у тому числі органом управління майном яких є КМУ, погодження розрахунку орендної плати здійснюється регіональними відділеннями та представництвами Фонду держмайна за місцем розташування об'єкта оренди.

Крім того, п. 2.2 Порядку викладено в новій редакції, відповідно до якої для погодження розміру орендної плати, яка встановлюється відповідно до п. 10 Методики оцінки вартості об'єктів оренди, затвердженої постановою КМУ від 10.08.95 р. № 629, державному органу приватизації подається:

— акт оцінки об'єкта оренди;

— копії установчих документів орендаря та копія виписки або витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців для юридичних осіб — орендарів або копія паспорта (сторінки 1, 2, 11) для фізичної особи — орендаря;

— наказ підприємства-балансоутримувача про утворення комісії з оцінки відповідно до вимог п. 21 Методики оцінки;

— протокол засідання комісії з оцінки, на якому розглядалися результати оцінки;

— довідка підприємства-балансоутримувача про повне найменування об'єкта оцінки, його площу, інвентарний номер, балансову вартість, підписана керівником та головним бухгалтером цього підприємства. У випадку коли об'єкт оцінки є частиною будівлі, споруди, нежитлового приміщення, у цій довідці також зазначаються балансова та залишкова вартість будівлі, споруди, нежитлового приміщення та її (його) загальна площа.

Наказ № 2911 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОЛОЖЕННЯ ПРО НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ ЦЕНТР (ЗА ГАЛУЗЕВИМ СПРЯМУВАННЯМ) ПТНЗ

На виконання Державної цільової програми розвитку професійно-технічної освіти на 2011 — 2015 роки, затвердженої постановою КМУ від 13.04.2011 р. № 495, та з метою підвищення якості і конкурентоспроможності профтехосвіти відповідно до вимог інноваційного розвитку суспільства та економіки МОНмолодьспорту наказом від 14.06.2012 р. № 694 затвердило Положення про навчально-практичний центр (за галузевим спрямуванням) професійно-технічного навчального закладу.

У Положенні визначено напрямки діяльності центру, його основні функції. Крім того, Положення містить інформацію про керівництво, кадрове та фінансове забезпечення діяльності центру.

Наказ № 694 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

МІНЕКОНОМРОЗВИТКУ ПРО ОСОБЛИВОСТІ ЗАКУПІВЛІ ГАЗУ

Мінекономрозвитку в листі від 27.06.2012 р. № 3302-04/24248-06 звернуло увагу на особливості закупівлі природного газу та інших операцій з ним для потреб населення.

Так, у листі зазначено, що дія Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 01.06.2010 р. № 2289-VI не поширюється на випадки, якщо предметом закупівлі є природний газ; послуги з його транспортування (у тому числі переміщення, фрахтування, страхування, зливу/наливу, інспекції кількості та якості), розподілу, постачання, зберігання; фінансові інструменти, операції з деривативами та управління ризиками, фінансові послуги, послуги бірж, аукціонів, систем електронних торгів та інші послуги, що застосовуються в міжнародній торговельній та фінансовій практиці під час закупівлі та реалізації природного газу, лише у тому разі, якщо закупівля здійснюється саме суб'єктом, уповноваженим КМУ на формування ресурсу природного газу для споживачів України, у тому числі для потреб населення.

При цьому Мінекономрозвитку зазначило, що відповідно до постанови КМУ «Про забезпечення споживачів природним газом» від 27.12.2001 р. № 1729 уповноваженим суб'єктом з формування і розпорядження ресурсами природного газу, що використовується для задоволення потреб населення, релігійних організацій, установ та організацій, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів (у межах обсягів природного газу, які використовуються як пальне для забезпечення горіння Вічного вогню), є НАК «Нафтогаз України».

 

 

З 1 ЛИПНЯ ПІДВИЩЕНО РІВЕНЬ МІНЗАРПЛАТИ ТА ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ

Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» від 22.12.2011 р. № 4647-VI з 1 липня 2012 року в Україні підвищився рівень мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

Так, відповідно до ст. 12 цього Закону із зазначеної дати загальний показник прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць становить 1044 грн., а для тих, хто належить до основних соціальних і демографічних груп населення, його розмір такий:

— дітей віком до 6 років — 917 грн.;

— дітей віком від 6 до 18 років — 1144 грн.;

працездатних осіб — 1102 грн.;

— осіб, які втратили працездатність, — 844 грн.

Розмір мінімальної заробітної плати з 1 липня 2012 року з розрахунку на місяць становить 1102 грн.

Наступне підвищення мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму відбудеться з 1 жовтня 2012 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі