Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ РЕЄСТРАЦІЇ (ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЇ) ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

КМУ постановою від 27.06.2012 р. № 600 вніс зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою КМУ від 07.09.98 р. № 1388.

Зокрема, відтепер транспортні засоби, які перебували в експлуатації, не потрібно знімати з обліку в підрозділах Державтоінспекції у разі зміни їх власників, у тому числі перед їх відчуженням, передачею. Також звернемо увагу, що норму, за якою власникам транспортних засобів, які мають заборгованість зі сплати штрафу за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху, може бути відмовлено в проведенні державної реєстрації (перереєстрації), знятті з обліку транспортного засобу, виключено.

Постанова № 600 набрала чинності 10.07.2012 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРОК ВЛАСНИКІВ БАЗ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

Мін’юст наказом від 22.06.2012 р. № 947/5 затвердив Постанова здійснення Державною службою України з питань захисту персональних даних державного контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних.

Згідно з Порядком контроль за додержанням суб’єктами перевірки законодавства про захист персональних даних здійснюється Державною службою України з питань захисту персональних даних (ДСЗПД) шляхом проведення перевірок: планових, позапланових, виїзних та безвиїзних.

Перевірки проводитимуться на підставі наказу ДСЗПД, в якому повинно бути визначено суб’єкт перевірки, дату початку і закінчення перевірки, склад комісії, якій доручено провести перевірку, правові основи проведення перевірки.

Термін проведення перевірки не повинен перевищувати 10 робочих днів. За поданням голови комісії продовження строку проведення перевірки не повинно перевищувати 5 робочих днів.

За результатами перевірки комісія складає акт у 2 примірниках. Якщо під час перевірки буде виявлено порушення вимог законодавства про захист персональних даних, комісія на підставі акта також має скласти припис про усунення порушень.

Наказ № 947/5 набрав чинності 16.07.2012 р.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО НАКАЗУ МІНФІНУ від 09.07.2010 р. № 679

Мінфін наказом від 08.06.2012 р. № 690 вніс зміни до свого наказу «Про деякі питання проведення експерименту із запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів» від 09.07.2010 р. № 679 (далі — наказ № 679).

Зокрема, п.п. 2 п. 2 наказу № 679 викладено в новій редакції, відповідно до якої за формами, затвердженими цим наказом, головні розпорядники коштів місцевого бюджету подають до місцевих фінансових органів у паперовому та електронному вигляді:

— звіти про виконання паспортів бюджетних програм за підсумками півріччя (до 25 липня);

— річні звіти про виконання паспортів бюджетних програм (у терміни, визначені для подання зведеної річної фінансової та бюджетної звітності).

Також наказом № 690 внесено зміни до Правил складання паспортів бюджетних програм місцевих бюджетів, квартального та річного звітів про їх виконання, здійснення моніторингу та аналізу виконання бюджетних програм, оцінки ефективності бюджетних програм, затверджених наказом № 679. Зокрема, в оновленому п.п. 1.2 цього наказу записано, що паспорт бюджетної програми формується з використанням інформації, наведеної у бюджетному запиті головного розпорядника, з урахуванням бюджетних призначень, установлених рішенням про місцевий бюджет. Крім того, відповідно до оновленого п.п. 1.3 наказу № 679 тепер розробити проекти паспортів бюджетних програм і подати їх на затвердження місцевому органу головні розпорядники бюджетних коштів повинні протягом 30 днів після набрання чинності рішенням про місцевий бюджет.

Наказ № 690 набрав чинності 16.07.2012 р.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО МЕТОДИКИ РОЗРАХУНКУ ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ ЗА ДЕРЖАВНЕ МАЙНО

КМУ постановою від 11.07.2012 р. № 618 вніс зміни до Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженої постановою КМУ від 04.10.95 р. № 786.

Так, Методику доповнено п. 282, відповідно до якого орендна ставка за використання орендарем державного нерухомого майна для розміщення наукового парку, його засновників, партнерів наукового парку, що реалізують проекти наукового парку, становить 10 %.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОЛОЖЕННЯ ПРО РОБОТУ З КАДРАМИ В ЦЕНТРАЛЬНИХ І МІСЦЕВИХ ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

КМУ постановою від 11.07.2012 р. № 627 вніс зміни до своєї постанови «Про затвердження Положення про роботу з кадрами в центральних і місцевих органах державної виконавчої влади» від 20.09.95 р. № 747.

Зокрема, п. 14 постанови № 747 викладено в новій редакції, відповідно до якої у разі досягнення державним службовцем граничного віку перебування на державній службі керівник державного органу звільняє його з державної служби.

Після досягнення граничного віку перебування на державній службі державні службовці у виняткових випадках можуть бути залишені на державній службі лише на посадах радників або консультантів за рішенням керівника відповідного державного органу.

Державним службовцям, які займають посади першої категорії, за рішенням відповідного державного органу чи посадової особи, котрі призначили їх на посади, може бути продовжено перебування на державній службі після досягнення ними шістдесятип’ятирічного віку за їх згодою у зв’язку з потребами служби, якщо інше не передбачено законом.

Постанову КМУ «Про затвердження Порядку погодження продовження терміну перебування на державній службі» від 26.12.2003 р. № 2020 визнано такою, що втратила чинність.

Постанова № 627 набрала чинності 18.07.2012 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі