Теми статей
Обрати теми

Питання оплати праці працівників спортивних шкіл

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПИТАННЯ ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ СПОРТИВНИХ ШКІЛ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Чи виплачується матеріальна допомога на оздоровлення таким категоріям працівників, як фахівці та техперсонал спортивних шкіл?

(м. Хмельницький)

 

Умови оплати праці працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл (далі — ДЮСШ) затверджено наказом Міністерства України у справах молоді та спорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ і організацій галузі фізичної культури та спорту» від 23.09.2005 р. № 2097.

Відповідно до п.п. 6 п. 2 цього наказу керівникам бюджетних установ і організацій фізичної культури і спорту надано право в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах, надавати працівникам матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, у сумі, яка не перевищує один посадовий оклад (ставка заробітної плати, тарифна ставка) на рік, крім матеріальної допомоги на поховання.

Проте в такому разі варто зазначити, що для фахівців і техперсоналу спортивних шкіл матеріальна допомога на оздоровлення не є гарантованою виплатою, а тому не підлягає включенню до структури витрат на оплату праці під час формування проекту кошторису на плановий рік.

Отже, матеріальну допомогу на оздоровлення вищезгаданим працівникам може бути виплачено тільки за наявності економії фонду заробітної плати.

 

Чи має право головний бухгалтер дитячо-юнацької спортивної школи на надбавку за вислугу років?

(м. Хмельницький)

 

Ні, не має . Пояснимо чому.

Згідно з Переліком типів позашкільних навчальних закладів, затвердженим постановою КМУ від 06.05.2001 р. № 433, ДЮСШ зараховуються до позашкільних навчальних закладів спортивного профілю.

Як передбачено Порядком виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженим постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78), право на надбавку за вислугу років мають педагогічні і науково-педагогічні працівники навчальних закладів і установ освіти.

Переліком посад педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 , посаду «головний бухгалтер» навчального закладу не передбачено. Отже, права на надбавку за вислугу років на підставі Порядку № 78 головний бухгалтер ДЮСШ не має.

Пунктом 1 Порядку виплати щомісячної надбавки за вислугу років окремим категоріям працівників спортивних шкіл усіх типів і спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю, затвердженого наказом Державного комітету з питань фізичної культури і спорту від 29.12.2002 р. № 2850 (далі — Порядок № 2850), передбачено, що цей Порядок поширюється на окремі категорії працівників: керівників, їх заступників з основного виду діяльності, тренерів-викладачів, тренерів-методистів, інструкторів-методистів, акомпаніаторів спортивних шкіл усіх типів і тренерів-викладачів спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю.

Посада «головний бухгалтер» не зараховується до керівників і їх заступників з основного виду діяльності дитячо-юнацької спортивної школи. У зв’язку з цим права на надбавку за вислугу років на підставі Порядку № 2850 головний бухгалтер ДЮСШ не має.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі