Теми статей
Обрати теми

Електронна версія газети «Бюджетна бухгалтерія»: зручно та вигідно

Редакція ББ
Стаття

ЕЛЕКТРОННА ВЕРСІЯ ГАЗЕТИ «БЮДЖЕТНА БУХГАЛТЕРІЯ»: ЗРУЧНО ТА ВИГІДНО

 

Шановні користувачі електронної версії газети «Бюджетна бухгалтерія», а також читачі, які з різних причин ще не перейшли на «цифру»!

Хочемо повідомити вам три важливі новини. Перша — для користувачів електронної версії газети «Бюджетна бухгалтерія» спрощено умови передплати та запроваджено систему знижок. Друга — електронна версія нашої газети помітно змінилася, отримавши вдосконалений інтерфейс, нові можливості, підвищену зручність користування. Новина третя — з’явився новий сайт e.factor.ua, присвячений виключно електронним версіям видань Видавничого будинку «Фактор». Ознайомитися з ними можна на новому сайті в розділі «Видання».

А тепер про все по черзі та в подробицях.

Сергій ГОЛЕНКО, фахівець з управління проектами та програмами Видавничого будинку «Фактор»

 

ОЧЕВИДНА ВИГОДА

Починаючи з III кварталу 2012 року для електронної версії газети «Бюджетна бухгалтерія» (далі — ЕлББ) скасовується прив’язка до комплекту. Отже, кожен бажаючий уже зараз може передплатити ЕлББ на III квартал 2012 року, і для цього не потрібно передплачувати ще й паперову версію газети «Бюджетна бухгалтерія».

Крім того, запроваджено систему знижок, відповідно до якої при оформленні передплати на два і більше робочих місця вартість передплати кожного робочого місця (крім першого) становить 50 % вартості передплати. Тобто одне робоче місце коштує 100 %, а все подальші — 50 %.

 

ПРОСТІШЕ, ЗРУЧНІШЕ, ЕФЕКТИВНІШЕ…

Одним словом — досконаліше. Саме так можна охарактеризувати нову версію ЕлББ.

При створенні нової версії було враховано побажання та зауваження користувачів (висловлюємо вдячність усім, хто взяв участь в анкетуванні), а, крім того, нами рухало прагнення підвищити юзабіліті програми (usability — загальна концепція зручності призначеного для користувача інтерфейсу при використанні програмного забезпечення, логічність та простота в розташуванні елементів управління).

Дещо незвичним може здатися меню управління, проте насправді воно просто стало простішим та зрозумілішим: по-перше — розділів меню стало менше, по-друге — назви деяких розділів і кнопок було змінено на більш зрозумілі (рис. 1).

img 1

Так, розділи «Видання», «Під рукою» та «Бланки» тепер об’єднано в меню «Бази». Меню «Оновлення» перейменоване на меню «Параметри», і в ньому ви так само зможете знайти підменю «Ключ доступу», «Період передплати», «Журнал оновлень» та «Параметри завантаження оновлень».

У меню «Сайт» є кнопка для переходу на головну сторінку сайта e.factor.ua, а також кнопка «Продовжити передплату» (проте зручніше нею скористатися в головному вікні ЕлББ) для переходу до розділу «Передплатити» на сайті e.factor.ua, де ви зможете ознайомитися з умовами, цінами передплати та сформувати рахунок на передплату або зв’язатися за вказаними там телефонами зі Службою передплати для отримання рахунка.

Кнопку «Оновити» в головному вікні ЕлББ перейменовано на «Отримати оновлення», і тепер при натисненні відразу відображаються доступні файли для оновлення без відкриття додаткового вікна з кнопкою «Старт». Отже, процес отримання оновлень запускається всього лише у дві дії (рис. 2).

img 2

До речі, на краще змінився принцип роботи меню управління програми (рис. 3). Так, при одноразовому натисненні лівої кнопки миші меню буде відкритим рівно до того моменту, як ви зробите в ньому дію чи здійсните натискання в будь-якому іншому місці вікна програми. Як тільки ви вчините щось з описаного — меню згорнеться, щоб не забирати робочий простір вікна програми. Якщо ж ви бажаєте зафіксувати меню в розгорнутому вигляді, то необхідно лівою кнопкою миші двічі натиснути на будь-яку з назв меню чи на подвійні вертикальні лапки у правому верхньому кутку вікна програми.

img 3

За таким самим принципом працює меню управління матеріалом. За умовчанням воно згорнуте, щоб не забирати робочий простір, і розкривається подвійним натисненням миші.

Ще однією новацією є функція попереднього перегляду тексту перед друкуванням. Скористатися нею можна за допомогою кнопки «Перегляд» (рис. 3). Ця функція буде дуже доречна, якщо документ великий і незрозуміло, скільки він займає сторінок при друкуванні. Крім того, тепер на роздрукованих сторінках у колонтитулі вказується назва видання, номер, дата виходу та номер сторінки, що відповідає паперовому варіанту видання (рис. 4).

img 4

Корисну функцію додано в розділ «Обране». Тепер користувачі отримали можливість залишати коментарі до матеріалів, поміщених у цей розділ (детальні інструкції — у розділі «Довідка» програми).

Наступна кардинальна зміна — усі бланки у програмі відтепер надано в форматі PDF. У зв’язку з цим до комп’ютера, на якому встановлюватиметься програма, з’явилася нова вимога — на ньому має бути встановлено програму Adobe Acrobat Reader у версії не нижче 8.0. Згідно із заявою компанії-виробника програмне забезпечення Adobe® Reader® — це безоплатний міжнародний стандарт для надійного перегляду, друкування та внесення коментарів до документів PDF, відповідно ця програма завжди доступна для вільного скачування на сайті виробника adobe.com (пряме посилання на сайт виробника можна знайти у файлі «Read me» або в розділі «Довідка\Довідкова інформація\Інструкція користувачу\Бланки»).

Ця інновація передбачає, що бланки у форматі HTML більше не підтримуватимуться.

Важливо! Перед установленням нової версії програми необхідно деінсталювати раніше встановлену версію програми.

Не забувайте, що перед переустановленням програми необхідно:

— зберегти відкритий і закритий ключі в текстовий файл;

— скористатися функцією експорту/імпорту «Обраного» на випадок, якщо ви зберігаєте матеріали в цьому розділі (детальні інструкції — у розділі «Довідка» програми).

 

ЄДИНИЙ РЕСУРС

Варто визнати, що електронній версії газети «Бюджетна бухгалтерія» стало тісно в маленькому розділі на порталі buhgalter.com.ua. Та і, крім того, ще 7 видань отримали свій електронний аналог. Усе це зумовило необхідність створення єдиного зручного веб-ресурсу для електронних видань Видавничого будинку «Фактор». І у нас вийшло (рис. 5).

img 5

Тепер кожен бажаючий має можливість ознайомитися з усіма електронними продуктами Видавничого будинку «Фактор», завантажити та випробувати демо-версію програми, отримати або самостійно сформувати рахунок на її передплату, звірити відкритий та закритий ключі з базою.

Крім того, у відповідному розділі сайта завжди можна завантажити повнофункціональну версію кожного електронного видання та випуски оновлень для всіх електронних видань.

Сайт розширив можливості й технічної підтримки — запитання щодо роботи програми можна ставити не лише за допомогою електронної пошти та телефону, а і в онлайн-чаті служби техпідтримки (рис. 5), заощадивши гроші на телефонних розмовах. Також на сайті є форма зворотного зв’язку (розділ «Контакти»), нею теж можна користуватися для отримання технічної допомоги.

Одна з найзручніших функцій нашого сайта — розділ «Активація». У ньому знаходиться форма, заповнивши всі поля якої, користувач може відправити запит на активацію натисненням однієї кнопки, не користуючись електронною поштою (рис. 6).

img 6

У розділі «Скачати» доступні для скачування демо-версія, повнофункціональні версії видань та файли оновлень для всіх видань. Файли оновлень надано не загальним списком, а для кожного видання окремо. Більше того, якщо до випуску прикріплялися будь-які актуальні зміни розділів програми «Під рукою» або «Бланки», то ліворуч від оновлення буде зелений трикутник, натиснувши на який можна побачити назву нормативного акта чи бланку, до якого вносяться зміни (рис. 7).

img 7

У розділі «Передплатити» зазначені ціни передплати електронних версій видань. У подальшому в цьому розділі буде організовано просту та зручну форму для самостійного формування рахунків на передплату користувачами. Звертаємо увагу, що передплата всіх нових (крім ЕлББ) електронних версій видань Видавничого будинку «Фактор» починається з III кварталу 2012 року. Крім того, починаючи з цього кварталу діятиме гнучка система знижок при оформленні передплати більше ніж на 1 комп’ютер. Якщо бути точнішим, то вартість передплати 2-го, 3-го і так далі робочих місць становитиме 50 % від вартості передплати першого робочого місця.

Якщо ви ще не передплатили ЕлББ, ознайомитися з можливостями нової версії програми можна прямо зараз, завантаживши демо-версію на сайті e.factor.ua в розділі «Скачати». Там же передплатники електронної версії газети «Бюджетна бухгалтерія» уже зараз можуть завантажити повнофункціональну версію ЕлББ та користуватися її перевагами.

Якщо у вас виникли запитання, їх можна поставити на сайті e.factor.ua в онлайн-чаті служби техпідтримки або через форму зворотного зв’язку (розділ «Контакти»), а також за електронною адресою техпідтримки — factorinfo@factor.ua.

Телефон служби техпідтримки (057) 719-54-75; служби передплати: (057) 717-52-71(72).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі