Теми статей
Обрати теми

Одноразова грошова допомога випускникам медичних вищих навчальних закладів

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОДНОРАЗОВА ГРОШОВА ДОПОМОГА ВИПУСКНИКАМ МЕДИЧНИХ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

 

Ольга ВІТКОВСЬКА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Випускника медичного університету направлено на роботу головним лікарем до амбулаторії, що розташована в сільській місцевості.

Чи належить йому одноразова адресна грошова допомога в п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, передбачена постановою КМУ від 11.05.2011 р. № 524?

(м. Львів)

 

24 травня 2011 року набрала чинності постанова КМУ «Питання оплати праці працівників установ, закладів і організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 р. № 524 (далі — постанова № 524).

Абзацом 1 п. 2 цієї постанови передбачено, що випускникам вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами та спеціальностями медичного і фармацевтичного профілів та уклали договір про роботу на строк не менше трьох років у закладах охорони здоров’я, розташованих у сільській місцевості та селищах міського типу, а також про роботу в інших закладах охорони здоров’я на посадах лікарів загальної практики (сімейних лікарів), дільничних лікарів-педіатрів та лікарів-терапевтів, надається одноразова адресна грошова допомога в п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати в порядку, затвердженому МОЗ за погодженням з Мінфіном.

На виконання постанови № 524 МОЗ було прийнято наказ «Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги випускникам вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями медичного та фармацевтичного профілів» від 22.12.2011 р. № 948.

Проте цей наказ не було зареєстровано в Мін’юсті через неузгодженість джерел фінансування такої виплати між Мінфіном та Міноборони і його скасовано наказом МОЗ від 14.02.2012 р. № 120.

У листі від 29.02.2012 р. № 10.03.68./549 МОЗ проінформувало, що ним на сьогодні підготовлено новий наказ «Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги випускникам вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями медичного та фармацевтичного профілів», який направлено на погодження до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

У зв’язку з цим до прийняття такого документа можливості для реалізації права на надання одноразової адресної грошової допомоги випускникам немає.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі