Теми статей
Обрати теми

Підвищення посадового окладу відповідно до п.п. 4 п.п. 2.4.6 Умов № 308/519

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ВІДПОВІДНО ДО п.п. 4 п.п. 2.4.6 УМОВ № 308/519

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, заступник начальника управління — начальник відділу нормування і оплати праці та роботи з місцевими бюджетами Управління планування, фінансування видатків бюджету та оплати праці Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення

 

Згідно з п.п. 4 п.п. 2.4.6 Умов № 308/519 керівним працівникам лікарень зі стаціонарами за наявності поліклінік (поліклінічних відділень) посадові оклади підвищуються на 15 %.

У зв’язку з уведення пілотного проекту у міській лікарні залишились стаціонари та консультативно-поліклінічний центр, у якому проводиться поліклінічна робота (прийом лікарями).

Чи зберігається у такому разі підвищення посадового окладу відповідно до п.п. 4 п.п. 2.4.6 Умов № 308/519 за керівними працівниками лікарні?

(м. Дніпропетровськ)

 

Наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження примірних етапів реформування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги» від 30.08.2010 р. № 735 затверджено примірні етапи реформування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги.

Зокрема, перший етап реформування передбачав (до 01.01.2011 р.):

визначення ФАП (ФП) структурними підрозділами лікарських амбулаторій (амбулаторій загальної практики — сімейної медицини) або безпосередньо центральних районних, центральних міських та міських лікарень міст обласного значення (або поліклінік міських лікарень та самостійних міських поліклінік);

підпорядкування лікарських амбулаторій центральним районним, центральним міським або міським лікарням міст обласного значення (або поліклінікам міських лікарень та самостійним міським поліклінікам);

формування у структурі поліклінічних відділень центральних районних лікарень, центральних міських та міських лікарень міст обласного значення (або поліклінік міських лікарень та самостійних міських поліклінік) центрів ПМСД як структурних підрозділів цих закладів.

Згідно з п.п. 4 п.п. 2.4.6 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519, керівним працівникам (керівнику закладу, його заступникам, крім заступника з поліклінічної роботи, головному бухгалтеру та його заступникам, начальнику планово-економічного відділу, головним фахівцям) лікарень (у тому числі спеціалізованих), диспансерів, пологових будинків, клінік при НДІ, центрів зі стаціонарами за наявності поліклінік (поліклінічних відділень) посадові оклади підвищуються на 15 %.

Оскільки у структурі міської лікарні вже немає поліклінік (поліклінічних відділень), керівні працівники не мають права на підвищення посадових окладів відповідно до п.п. 4 п.п. 2.4.6 зазначених Умов.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі