Теми статей
Обрати теми

Щодо права завідувача ДНЗ працювати музичним керівником

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЩОДО ПРАВА ЗАВІДУВАЧА ДНЗ ПРАЦЮВАТИ МУЗИЧНИМ КЕРІВНИКОМ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Чи має право завідувач ДНЗ із середньою спеціальною музичною освітою працювати в цьому ж закладі музичним керівником?

(м. Львів)

 

Згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, посада музичного керівника належить до педагогічних.

Відповідно до ст. 54 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII разом з іншими вимогами щодо права на обіймання педагогічної посади встановлено, що педагогічною діяльністю можуть займатися особи, які мають відповідну освіту та професійно-практичну підготовку. Тому з редакції базового закону випливає, що для виконання педагогічної роботи необхідно обов’язково мати відповідну педагогічну освіту.

У цьому випадку завідувач дошкільного навчального закладу (далі — ДНЗ) має відповідну освіту, проте при цьому в п. 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, визначено, що керівні працівники дитячих ДНЗ можуть виконувати роботу вихователів в цьому самому закладі в обсязі не більше 18 годин на тиждень.

Таким чином, завідувач ДНЗ не може працювати в цьому самому закладі музичним керівником з тієї причини, що керівні працівники дитячих ДНЗ можуть виконувати в цьому самому закладі тільки роботу вихователів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі