Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ ПРО ПЕРЕДАЧУ ОБ’ЄКТІВ ДЕРЖАВНОЇ ТА КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ

З метою зміцнення матеріально-технічної бази органів місцевого самоврядування Законом України від 17.05.2012 р. № 4712-VI унесено зміни до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» від 03.03.98 р. № 147/98-ВР (далі — Закон).

Зокрема, до таких змін віднесено наступні:

— уточнено перелік об’єктів, які дозволено передавати з державної у комунальну власність (ч. 1 ст. 2 Закону);

— викладено у новій редакції перелік об’єктів, які не можуть бути об’єктами передачі з державної у комунальну власність (ч. 2 ст. 2 Закону);

— доповнено перелік органів, уповноважених управляти державним майном, самоврядних організацій, з якими погоджуються пропозиції щодо передачі об’єктів з державної у комунальну власність, яка здійснюється за рішенням КМУ (ч. 3 ст. 4 Закону);

— визначено оновлені вимоги до змісту пропозиції щодо передачі об’єктів з державної у комунальну власність, яка здійснюється за рішенням КМУ. Також визначено перелік документів, які додаються до пропозицій щодо передачі цілісних майнових комплексів підприємств, акцій (часток, паїв) та нерухомого майна (ч. 4 ст. 4 Закону);

— пропозиції щодо передачі іншого окремого індивідуально визначеного майна з державної у комунальну власність, яка здійснюється за рішенням органів, уповноважених управляти державним майном, або самоврядних організацій, погоджуються з центральним органом виконавчої влади з питань економічної політики, центральним органом виконавчої влади з питань фінансової політики та Фондом держмайна, а також з підприємством-балансоутримувачем. Визначено перелік документів, що додаються до таких пропозиції (ч. 5 ст. 4 Закону);

— у ст. 41 Закону визначено особливості передачі об’єктів житлового фонду, гуртожитків та інших об’єктів соціальної інфраструктури;

— у ч. 4 ст. 5 Закону зазначено, що пропозиції щодо передачі об’єктів з комунальної у державну власність, яка здійснюється без надання згоди КМУ, погоджуються відповідно до абз. 2, 5 і 6 ч. 3 ст. 4 Закону, а також з центральним органом виконавчої влади з питань економічної політики та центральним органом виконавчої влади з питань фінансової політики.

Суттєві зміни зазнала ст. 7 Закону. По-перше, розширено перелік об’єктів, що можуть безоплатно передаватися з державної у комунальну власність, по-друге, визначено, що такі об’єкти передаються безоплатно за умови взяття органами місцевого самоврядування зобов’язання використовувати за цільовим призначенням і не відчужувати їх у приватну власність. У зв’язку з цим у ст. 71 Закону визначено, що правочин, наслідком якого стало відчуження у приватну власність або нецільове використання об’єктів, зазначених в абз. 5 — 12 ч. 1 ст. 7 цього Закону, є нікчемним.

Зміни, унесені до Закону, набрали чинності 13.06.2012 р.

 

ФССТВП оздоровлюватиме за свій рахунок дітей від 6 років

ФССТВП постановою від 03.04.2012 р. № 8 уніс зміни до Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління ФССТВП від 25.02.2009 р. № 17.

Згідно з унесеними змінами отримати путівку до дитячого закладу оздоровлення можна на дитину віком від 6 до 18 років (раніше — від 7 років).

Для отримання путівки застрахована особа (батько, мати, усиновлювач, опікун або піклувальник) подає до уповноваженої на підприємстві комісії заяву про оздоровлення дитини, а також копію свідоцтва про народження дитини або копії документів про всиновлення, установлення опіки та піклування.

Застрахована особа, яка отримала путівку зі штампом «Оплачено за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності», зобов’язана надати поворотний талон або довідку про строк перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення, завірену підписом керівника та печаткою.

 

ЩОДО НАДАННЯ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ДІТЯМ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ НА НЕЗАКОННИХ ПІДСТАВАХ

У листі від 08.05.2012 р. № 1/9-342 МОНмолодьспорту надало роз’яснення щодо отримання загальної середньої освіти дітьми, які перебувають на території України на незаконних підставах (нелегальними мігрантами).

Так, ураховуючи положення ст. 53 Конституції України як норми прямої дії, пріоритетність застосування норм ст. 28 Конвенції про права дитини, ратифікованої постановою Верховної Ради Української PCP від 27.02.91 р. № 789-ХІІ, діти з числа іноземців та осіб без громадянства (до досягнення 18-річного віку) незалежно від підстав перебування на території України мають право на загальну середню освіту. Повна загальна середня освіта для них, як і для громадян України, є обов’язковою.

 

ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ У ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

МОНмолодьспорту надіслало для практичного використання інструктивно-методичний лист «Організація інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах» від 18.05.2012 р. № 1/9-384, розроблений з метою запровадження Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого постановою КМУ від 15.08.2011 р. № 872.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі