Теми статей
Обрати теми

Щодо підвищення посадових окладів медичних працівників санаторних шкіл-інтернатів

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ САНАТОРНИХ ШКІЛ-ІНТЕРНАТІВ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Чи мають право медичні працівники санаторної школи-інтернату для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи на підвищення посадового окладу на 15 — 25 % у зв’язку зі шкідливими умовами праці на підставі п. 31 Інструкції № 102?

(м. Львів)

 

Насамперед нагадаємо: відповідно до п. 1 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102), умови оплати праці, ставка заробітної плати, посадові оклади медичних працівників цією Інструкцією не передбачені.

Отже, медпрацівники санаторної школи-інтернату для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи права на підвищення посадового окладу на 15 — 25 % на підставі п. 31 Інструкції № 102 не мають.

Згідно з п. 2 цієї Інструкції умови оплати праці керівників, фахівців, службовців і робітників структурних підрозділів та окремих працівників закладів, установ і організацій освіти, для яких вони не передбачені Інструкцією № 102 (транспорту, зв’язку, сільського господарства, комунального обслуговування тощо), установлюються згідно з умовами оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей народного господарства та виробництв.

Так, при обчисленні заробітної плати працівників сфери охорони здоров’я незалежно від підпорядкування застосовуються Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519. Це означає, що оплата праці медичних працівників навчальних закладів та установ освіти здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.

Перелік закладів (підрозділів) та посад, робота в (на) яких дає право на підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці на 25 і 15 %, наведено в додатку 3 до цих Умов.

При цьому санаторні школи-інтернати для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи до цього переліку не входять .

Таким чином, медичні працівники санаторних шкіл-інтернатів для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи не мають права на підвищення посадових окладів у зв’язку зі шкідливими умовами праці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі