Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавки за складність і напруженість у роботі

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА СКЛАДНІСТЬ І НАПРУЖЕНІСТЬ У РОБОТІ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Соціальний працівник терцентру працює за основним місцем роботи на 0,5 ставки.

Чи має право керівник терцентру встановити такому працівнику надбавку за складність і напруженість у роботі в розмірі 50 % від його посадового окладу (0,5 ставки)?

(Одеська обл.)

 

Питання оплати праці працівників установ соціального захисту населення врегульовано Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Зокрема, п. 4.4 цих Умов керівникам установ соціального захисту населення надано право встановлювати працівникам надбавки в розмірі до 50 % посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки):

— за високі досягнення у праці;

— за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання);

за складність і напруженість у роботі.

Граничний розмір зазначених надбавок для одного працівника не має перевищувати 50 % посадового окладу.

Кожна з цих надбавок установлюється в межах затвердженого фонду оплати праці в розмірі до 50 % посадового окладу. Загальна сума надбавок, які може бути встановлено одному працівнику, не повинна перевищувати 50 % його посадового окладу (наприклад, працівнику може бути встановлено надбавку за високі досягнення у праці в розмірі 20 % та надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі 30 %).

Соціальний працівник терцентру, як і інші працівники, має право на встановлення надбавки за складність і напруженість в роботі. Наказом керівника цієї установи йому може бути встановлено надбавку за складність і напруженість у роботі в розмірі 50 % від його посадового окладу (0,5 ставки). Проте в цьому випадку інші надбавки, передбачені п. 4.4 Умов № 308/519 (надбавку за високі досягнення в праці або надбавку за виконання особливо важливої роботи), йому встановити не можна.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі