Теми статей
Обрати теми

Щодо роз’яснення питань, пов’язаних зі штатними нормативами загальноосвітніх навчальних закладів

Редакція ББ
Лист від 09.02.2012 р. № 2/2-13-302

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЩОДО РОЗ’ЯСНЕННЯ ПИТАНЬ, ПОВ’ЯЗАНИХ ЗІ ШТАТНИМИ НОРМАТИВАМИ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Лист від 09.02.2012 р. № 2/2-13-302

 

У департаменті загальної середньої та дошкільної освіти розглянуто звернення <…> щодо роз’яснення окремих питань, пов’язаних зі штатним розписом загальноосвітніх навчальних закладів. Інформуємо про таке.

Державна психологічна служба в системі освіти України діє відповідно до статей 21, 22 Закону України «Про освіту», Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205, які вступають у дію з 01.09.2012 р., а також Положення про психологічну службу системи освіти України, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 03.05.99 р. № 127 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 02.07.2009 р. № 616).

Відповідно до нормативів, які затверджено зазначеним вище Положенням, у міських загальноосвітніх навчальних закладах з чисельністю 700 учнів вводиться не більше однієї ставки практичного психолога або соціального педагога за рахунок коштів загального фонду відповідного бюджету (для державних і комунальних навчальних закладів).

Однак, коли у місті чисельність учнів у загальноосвітньому навчальному закладі перевищує 700 осіб, а у селі (селищі) — 300 осіб, можуть бути введені за рахунок можливостей місцевого бюджету та інших джерел, передбачених чинним законодавством, додаткові посади практичного психолога і соціального педагога.

Відповідно до статті 45 Закону України «Про загальну середню освіту» штатні розписи державних і комунальних загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування і типів установлюються відповідними органами управління освітою на підставі Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Згідно з Типовими штатними нормативами загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженими Міністерством освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205, за наявності обладнаних кабінетів фізики, хімії, біології вводиться 0,5 посади лаборанта на кожні п’ять 7 — 11 класів, але не більше трьох штатних одиниць в одному загальноосвітньому навчальному закладі.

Остаточну кількість посад лаборанта визначає керівник закладу при формуванні штатів у межах фонду заробітної плати, затвердженого місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, та максимальної кількості посад, визначених зазначеними вище Типовими штатними нормативами загальноосвітніх навчальних закладів.

У разі виробничої необхідності за рахунок спеціального фонду навчальними закладами можуть бути введені додаткові посади, у тому числі посада лаборанта.

 

Директор Департаменту О. Єресько

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі