Теми статей
Обрати теми

Щодо роз’яснення питань, пов’язаних зі штатними нормативами загальноосвітніх навчальних закладів

Редакція ББ
Лист від 14.03.2012 р. № 212-13-589

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЩОДО РОЗ’ЯСНЕННЯ ПИТАНЬ, ПОВ’ЯЗАНИХ ЗІ ШТАТНИМИ НОРМАТИВАМИ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Лист від 14.03.2012 р. № 212-13-589

 

У департаменті загальної середньої та дошкільної освіти розглянуто звернення <…> щодо роз’яснення окремих питань, пов’язаних зі штатним розписом загальноосвітніх навчальних закладів.

Інформуємо про таке.

Відповідно до статтей 21, 22 Закону України «Про освіту», Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205, які вступають в дію з 01.09.2012 р., а також пункту 1.4 Положення про психологічну службу системи освіти України, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 03.05.99 р. № 127 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 02.07.2009 р. № 616), визначено, що за своїм статусом працівники психологічної служби належать до педагогічних працівників і відповідно до чинного законодавства користуються всіма правами і гарантіями, передбаченими для цієї категорії працівників.

Усі права та гарантії, визначені статтями 55, 57 Закону України «Про освіту», повною мірою стосуються практичних психологів.

Згідно з Типовими штатними нормативами загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженими Міністерством освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205, у загальноосвітніх навчальних закладах вводиться 0,5 посади прибиральника службових приміщень на кожні 250 кв. м площі, що прибирається.

У школах, де заняття проводяться в другу зміну або є групи продовженого дня, дозволяється додаткова штатна одиниця прибиральника з розрахунку 0,5 штатної одиниці на 250 кв. м площі, що використовується учнями цієї зміни або групи продовженого дня, у тому числі це може бути площа їдальні, коридора, спортзалу тощо. Однак при цьому у розрахунку не враховується площа стін, вікон, панелей.

Також інформуємо, що питання, пов’язані з формуванням штатів загальноосвітніх навчальних закладів, належать до компетенції місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

 

Директор Департаменту О. Єресько

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі