Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ДЕРЖАВНОГО ІНСПЕКТУВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Кабмін постановою від 03.05.2012 р. № 353 затвердив Порядок державного інспектування навчальних закладів, який визначає механізм здійснення державного інспектування навчальних закладів усіх типів та рівнів акредитації незалежно від форми власності та підпорядкування з метою виявлення порушень вимог законодавства щодо надання освітніх послуг і державних стандартів освіти та запобігання таким порушенням.

Порядком передбачено, що періодичність проведення планових перевірок визначається залежно від ступеня ризику від провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг.

Установлено строк проведення планової перевірки, який не може перевищувати 15 робочих днів, та позапланової — 10 робочих днів. Продовження строку здійснення позапланового заходу не допускається.

Визначено обов’язки та права членів комісії і керівника навчального закладу, який, зокрема, має право не допускати комісію до здійснення перевірки, якщо:

— вона здійснюється з порушенням вимог щодо періодичності проведення заходів державного нагляду (контролю), передбачених законом;

— посадова особа органу державного інспектування не надала копії документів, передбачених Порядком, або якщо надані документи не відповідають вимогам Порядку.

Зазначеною постановою передбачається встановлення чітких правил взаємодії між органом контролю у сфері освіти, яким є Державна інспекція навчальних закладів України, та навчальними закладами, дотримання державних стандартів та вимог щодо якості підготовки фахівців, забезпечення реалізації права громадян України на здобуття якісної освіти.

Постанова № 353 набула чинності 04.05.2012 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО СТАНДАРТИ НАДАННЯ ПОСЛУГ СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ НАСЕЛЕННЮ ЗА ПРИНЦИПОМ ЄДИНОГО ВІКНА

На виконання доручення Кабміну від 03.02.2012 р. № 4959/0/1-12 та з метою впорядкування системи надання послуг соціальної підтримки населенню за принципом єдиного вікна та виїзної роботи «мобільного соціального офісу» Мінсоцполітики наказом від 23.03.2012 р. № 158 затвердило:

— Стандарт надання послуги з призначення компенсації особам, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках, що мають центральне опалення;

— Стандарт надання послуги з призначення пільги на придбання скрапленого газу особам, які мають право на пільги;

— Стандарт надання послуги з призначення компенсації на придбання твердого та рідкого побутового палива особам, які мають право на пільги;

— Стандарт надання послуги з призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги;

— Стандарт надання послуги з призначення та виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня»;

— Стандарт надання послуги з видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї;

— Стандарт надання послуги з призначення щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій особі, яка здійснює догляд за інвалідом I групи або за особою, яка досягла 80-річного віку;

— Стандарт надання послуги з призначення та виплати державної соціальної допомоги на догляд;

— Стандарт надання послуги з призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам;

— Стандарт надання послуги з призначення компенсаційних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

— Стандарт надання послуги з призначення та виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування;

— Стандарт надання послуги з призначення та виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян.

Наказ № 158 набрав чинності 04.05.2012 р.

 

ДОПОМОГА ОСОБАМ, ЗВІЛЬНЕНИМ З МІСЦЬ ВІДБУВАННЯ ПОКАРАННЯ

На виконання ч. 2 ст. 157 Кримінально-виконавчого кодексу України, якою передбачено, що у разі відсутності необхідного за сезоном одягу, взуття і коштів на їх придбання особи, звільнені від відбування покарання, забезпечуються одягом і взуттям безоплатно, але їм може бути видана одноразова грошова допомога за рахунок коштів Держбюджету, передбачених на фінансування Державної кримінально-виконавчої служби України, Мін’юст наказом від 12.03.2012 р. № 394/5 затвердив Порядок та умови надання одноразової грошової допомоги особам, звільненим з місць відбування покарання.

Цей Порядок є обов’язковим для застосування установами виконання покарань та слідчими ізоляторами.

Грошова допомога надається на підставі письмової заяви особи, яка звільняється з місця відбування покарання, у випадку, якщо на її особовому рахунку відсутні грошові кошти або їх залишок менший однієї норми добових витрат, що відшкодовуються відрядженим у межах України.

Така допомога виплачується у сумі однієї або двох норм добових витрат, що відшкодовуються відрядженим у межах України, залежно від часу, необхідного для прибуття до місця проживання або роботи у межах України.

Одноразова грошова допомога видається особам, які звільнені з місць відбування покарання, у день звільнення, про що персоналом бухгалтерії установи робиться відповідний запис у довідці про звільнення.

Наказ № 394/5 набув чинності 30.03.2012 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі