Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ФОРМУВАННЯ БАЗОВОЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про культуру» (далі — Закон) базова мережа закладів культури формується з метою:

— забезпечення розвитку сфери культури, всіх жанрів і видів мистецтва, а також цілісності національної культури;

— дотримання прав громадян України у сфері культури, забезпечення доступності національного культурного надбання, культурних благ та мистецької творчості шляхом дотримання державних соціальних нормативів у сфері обслуговування закладами культури.

У п. 2 цієї статті Закону зазначено, що базова мережа закладів культури формується органами виконавчої влади та місцевого самоврядування у порядку, визначеному Кабміном.

На виконання цієї норми Кабмін постановою від 24.10.2012 р. № 984 затвердив Порядок формування базової мережі закладів культури, який визначає основні вимоги щодо формування органами виконавчої влади та місцевого самоврядування базової мережі закладів культури.

До базової мережі включаються заклади культури:

— загальнодержавного рівня, перелік яких затверджує Мінкультури;

— місцевого рівня, перелік яких затверджує орган місцевого самоврядування.

Заклади культури загальнодержавного та місцевого рівнів, які функціонували на момент набрання чинності Законом та відповідають визначеним ст. 1, 22 і 23 цього Закону вимогам, автоматично включаються до базової мережі.

Постанова № 984 набере чинності з дати її офіційного опублікування.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ДЕРЖАВНОГО ОБЛІКУ АРТЕЗІАНСЬКИХ СВЕРДЛОВИН

Кабмін постановою від 08.10.2012 р. № 963 затвердив Порядок державного обліку артезіанських свердловин, облаштування їх засобами вимірювання об’єму видобутих підземних вод, яким визначено процедуру ведення державного обліку артезіанських свердловин та облаштування їх засобами вимірювання об’єму видобутих підземних вод.

Державний облік артезіанських свердловин здійснюється Державною службою геології та надр (далі — Держгеонадр) шляхом ведення державного реєстру артезіанських свердловин.

До державного реєстру артезіанських свердловин включаються відомості про артезіанські свердловини, у тому числі недіючі, незалежно від місця розташування, на підставі даних, що містяться у паспортах артезіанських свердловин.

Зазначені паспорти складаються за формою, затвердженою спільним рішенням Мінприроди та Мінрегіону, а їх копії щороку до 1 грудня подаються до Держгеонадр суб’єктами господарювання (юридичними особами та фізичними особами — підприємцями), що є власниками або користувачами земельних ділянок, у межах яких розташовані та експлуатуються артезіанські свердловини (далі — водокористувачі).

Так, водокористувачі облаштовують артезіанські свердловини, що експлуатуються, засобами вимірювання об’єму видобутих підземних вод, які пройшли в установленому законодавством порядку державну метрологічну атестацію або повірку в повірочних лабораторіях підприємств і організацій, уповноважених на проведення державних випробувань або повірок.

Представники повірочних лабораторій підприємств і організацій, уповноважених на проведення державних випробувань або повірок, здійснюють опломбування встановлених засобів вимірювання, про що складається відповідний акт, та їх періодичну повірку в установленому законодавством порядку.

Держгеонадр, зокрема, доручено визначити підприємства та організації, повірочні лабораторії яких проводитимуть державну метрологічну атестацію або повірку засобів вимірювання об’єму видобутих підземних вод.

Постанова № 963 набула чинності 30.10.2012 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ДИТЯЧІ БУДИНКИ І ЗАГАЛЬНООСВІТНІ ШКОЛИ-ІНТЕРНАТИ ДЛЯ ДІТЕЙ-СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

МОНмолодьспорту спільно з Мінсоцполітики наказом від 10.09.2012 р. № 995/557 затвердило нове Положення про дитячі будинки і загальноосвітні школи-інтернати для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яке поширюється на всі інтернатні заклади та розроблено з метою врегулювання діяльності міністерств та інших центральних і місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у частині утримання, навчання і виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Цей документ з дати набуття ним чинності (з дня офіційного опублікування) замінить аналогічне Положення , затверджене спільним наказом МОН та Мінсім’ї, дітей та молоді від 21.09.2004 р. № 747/460.

 

ДОВІДКИ З ЄДРПОУ НЕ ПОТРІБНО ПОДАВАТИ ДЕРЖОРГАНАМ

Кабмін постановою від 17.10.2012 р. № 949 вилучив із низки своїх постанов згадку про необхідність подання довідки про включення до ЄДРПОУ. Крім того, надано вказівку міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади протягом місяця привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цією постановою.

Такі зміни передбачено Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 24.05.2012 р. № 4839-VI, який набере чинності з 17.12.2012 р. Нагадаємо, що згідно з цим Законом виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців буде єдиним документом, що використовується для ідентифікації під час здійснення господарської діяльності та відкриття рахунка в банку. Крім того, новоствореним суб’єктам господарювання не потрібно буде самостійно ставати на облік в органах ДПС, ПФУ, статистики.

Постанова № 949 набрала чинності 20.10.2012 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі