Теми статей
Обрати теми

Розмір добових витрат у разі, якщо вартість чаю включена до вартості проїзного квитка

Редакція ББ
Відповідь на запитання

РОЗМІР ДОБОВИХ ВИТРАТ У РАЗІ, ЯКЩО ВАРТІСТЬ ЧАЮ ВКЛЮЧЕНА ДО ВАРТОСТІ ПРОЇЗНОГО КВИТКА

 

Алла БРОДЕЦЬКА, начальник відділу нормативів в органах державного управління Департаменту фінансів соціальної сфери

 

Як виплачувати добові, якщо вартість чаю включена до вартості залізничного квитка без визначення конкретної суми, після набуття чинності наказом Мінфіну від 07.07.2012 р. № 807, яким унесено зміни до Інструкції про службові відрядження?

(м. Київ)

 

31.08.2012 р. набрав чинності наказ Мінфіну «Про внесення змін до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон» від 07.07.2012 р. № 807, яким унесено зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59.

Зокрема, п. 5 розд. II «Порядок відрядження в межах України» цієї Інструкції доповнено новим положенням.

Так, якщо працівник, відряджений для участі в переговорах, конференціях, симпозіумах з питань, що стосуються основної діяльності підприємства, за умовами запрошення безоплатно забезпечується харчуванням організаторами таких заходів або якщо вартість харчування включається до рахунків за наймання житлового приміщення, проїзних квитків без визначення конкретної суми, добові витрати відшкодовуються в розмірах, що визначаються у відсотках до сум добових витрат для України згідно з додатком 1 до постанови КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 р. № 98, зокрема:

— 80 % — при одноразовому;

— 55 % — дворазовому;

— 35 % — триразовому харчуванні.

Таким чином, у цьому випадку вартість проїзду відшкодовується в повній сумі, навіть якщо до неї включена вартість чаю, а от добові витрати відшкодовуються у відповідному відсотковому співвідношенні (у нашому випадку: 30 x 0,8 = 24 грн.).

Згідно з роз’ясненнями, наведеними на сайті Укрзалізниці, касир повинен при оформленні проїзного документа запитати пасажира про бажання оплатити вартість чаю (за наявності такої послуги) та в разі згоди пасажира визначити бажану ним кількість склянок чаю (від 1 до 3).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі