Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ДІЯЛЬНІСТЬ ТЕРЦЕНТРІВ

Кабмін постановою від 07.11.2012 р. № 1024 вніс зміни до Типового положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та Переліку соціальних послуг, умови та порядок їх надання структурними підрозділами територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), затверджених постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1417.

Цими змінами, зокрема, конкретизується, що соціальні послуги безоплатно надаються особам, які мають рідних похилого віку або інвалідів, оскільки вони самі мають право на такі послуги.

Крім того, функції контролю за додержанням законодавства покладено на місцеві управління праці та соціального захисту населення (раніше ці функції були покладені на головні управління праці та соціального захисту населення).

Також спрощується процедура одержання та подання особами відповідних документів. Наприклад, передбачено, що витяг з Державного реєстру правочинів про відсутність укладеного громадянином договору довічного утримання подається за потреби, а для одержання довідки про склад сім’ї органи праці та соціального захисту населення надсилатимуть відповідний запит до підприємств, установ, організацій або виконавчого органу сільської (селищної) ради за місцем реєстрації громадянина.

Визначено, що кошти, які надходять від соціальних послуг, використовуються в установленому законодавством порядку (п. 4 ст. 13 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI).

 

ЗАТВЕРЖДЕНО ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЕКСПЕРТНУ КОМІСІЮ З ПРОВЕДЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ АТЕСТАЦІЇ ДИТЯЧИХ ЗАКЛАДІВ ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ

Мінсоцполітики наказом від 01.10.2012 р. № 609 затвердило:

Типове положення про експертну комісію з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

— форму свідоцтва про державну атестацію дитячого закладу оздоровлення та відпочинку;

— форму акта результатів діяльності експертної комісії з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Це Типове положення визначає основні завдання, організаційні і правові засади діяльності експертної комісії з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Експертна комісія створюється для проведення державної атестації закладів незалежно від їх підпорядкування та форми власності з метою забезпечення реалізації єдиної державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, оцінки стану організації та здійснення оздоровчо-виховного процесу, матеріально-технічної бази закладу і забезпечення відповідними фахівцями.

Експертна комісія, що проводить державну атестацію закладів державної форми власності, утворюється за рішенням Віце-прем’єр-міністра України — Міністра соціальної політики, а експертні комісії, що проводять державну атестацію закладів комунальної чи приватної форми власності, утворюються за рішенням керівника уповноваженого органу.

Як зазначено у Типовому положенні, під час проведення державної атестації закладів експертна комісія:

— перевіряє достовірність відомостей, поданих керівником закладу, та фактичний стан дотримання дитячим закладом оздоровлення та відпочинку Державного соціального стандарту оздоровлення та відпочинку дітей, затвердженого наказом Мінсім’ямолодьспорту від 13.08.2009 р. № 2881;

— здійснює оцінку якості послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до Критеріїв присвоєння дитячому закладу оздоровлення та відпочинку відповідної категорії, затверджених наказом Мінсім’ямолодьспорту від 19.05.2010 р. № 1391.

Наказ № 609 набрав чинності 09.11.2012 р.

 

ЗМІНЕНО ПЕРЕЛІКИ ПЛАТНИХ ПОСЛУГ, ЯКІ МОЖУТЬ НАДАВАТИСЯ БЮДЖЕТНИМИ НАУКОВИМИ УСТАНОВАМИ, НАВЧАЛЬНИМИ ЗАКЛАДАМИ, ІНШИМИ УСТАНОВАМИ ТА ЗАКЛАДАМИ СИСТЕМИ ОСВІТИ, ЩО НАЛЕЖАТЬ ДО ДЕРЖАВНОЇ І КОМУНАЛЬНОЇ ФОРМ ВЛАСНОСТІ

Кабмін постановою від 07.11.2012 р. № 1056 вніс зміни до Переліку платних послуг, які можуть надаватися бюджетними науковими установами, затвердженого постановою КМУ від 28.07.2003 р. № 1180 та Переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності, затвердженого постановою КМУ від 27.08.2010 р. № 796.

Цими змінами, зокрема, уточнено деякі платні послуги, а деякі виключено. Також з’явились і нові види платних послуг, які можуть надавати зазначені установи.

Зокрема, наукові установи можуть надавати такі платні послуги, як впровадження, реалізація та супровід програмних засобів і продуктів, реалізація виноробної продукції, отриманої як науково-прикладний результат, проведення дегустації тощо. Навчальні заклади та інші установи і заклади системи освіти можуть за плату надавати спеціально облаштовані приміщення гуртожитків навчальних закладів для проживання особам, які навчаються в інших навчальних закладах і проживають у гуртожитках навчального закладу згідно з рішенням його керівника, та працівникам інших навчальних закладів, установ та організацій.

Постанова № 1056 буде опублікована в наступному номері нашої газети.

 

МОДЕРНІЗАЦІЯ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

З метою модернізації мережі закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу, МОЗ наказом від 11.09.2012 р. № 713 затвердило Методичні рекомендації МОЗ України щодо регіональних планів модернізації мережі закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу.

Методичними рекомендаціями визначено:

— основні засади модернізації мережі закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу у сільській місцевості та у містах;

— послідовність проведення модернізації мережі закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу;

— рекомендації щодо структурної одиниці мережі, яка надає первинну медичну допомогу та її модернізації;

— перелік наказів МОЗ, які необхідно використовувати при модернізації мережі закладів, що надають первинну медичну допомогу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі