Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ОСОБИ, ЯКІ ПРИБУЛИ У ВІДРЯДЖЕННЯ, НЕ Є ПЛАТНИКАМИ ТУРИСТИЧНОГО ЗБОРУ

ДПСУ в листі від 20.08.2012 р. № 1091/0/71-12/15-2217м нагадала: відповідно до п.п. 268.2.2 п. 268.2 ст. 268 ПКУ особи, які прибули у відрядження, не можуть бути платниками туристичного збору.

Крім цього, ДПСУ звернула увагу на те, що документами, які підтверджують зв’язок відрядження з основною діяльністю підприємства, є, зокрема (але не виключно), запрошення сторони, що приймає і діяльність якої збігається з діяльністю підприємства, що направляє у відрядження; укладений договір чи контракт; інші документи, які встановлюють або засвідчують бажання встановити цивільно-правові відносини; документи, що засвідчують участь відрядженої особи в переговорах, конференціях або симпозіумах, інших заходах, які проводяться за тематикою, що збігається з діяльністю підприємства, яке відряджає працівника.

Направлення працівника у відрядження здійснюється керівником підприємства або його заступником і оформляється наказом (розпорядженням) із зазначенням: пункту призначення, назви підприємства, куди відряджений працівник, строку й мети відрядження.

З метою підтвердження правомірності надання пільги податковий агент повинен мати копії відповідних документів, що підтверджують належність особи до пільгової категорії. Особи, які не надали відповідних документів, що засвідчують їх належність до пільгової категорії, є платниками туристичного збору на загальних підставах.

 

МОНМОЛОДЬСПОРТУ ПРОПОНУЄ ПЕРЕНЕСТИ ОСІННІ КАНІКУЛИ

МОНмолодьспорту в листі від 17.09.2012 р. № 1/9-650 пропонує провести осінні учнівські канікули з 25 по 31 жовтня 2012 року (початок занять — 1 листопада).

Така пропозиція пов’язана з тим, що переважна більшість виборчих дільниць розташована в загальноосвітніх навчальних закладах та перенесення канікул дасть можливість організовано розпочати та завершити роботу виборчих дільниць, уникнути ускладнення епідеміологічної ситуації в дитячому колективі та якісно підготувати шкільні приміщення до проведення навчальних занять відповідно до санітарних норм.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК КАЗНАЧЕЙСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

Мінфін наказом від 23.08.2012 р. № 938 затвердив Порядок казначейського обслуговування місцевих бюджетів.

Цей Порядок регламентує організаційні взаємовідносини між органами Держказначейської служби, фінансовими органами та/або Верховною Радою АР Крим, обласними, районними, міськими, районними у містах, сільськими, селищними радами або їх виконавчими органами чи міськими, селищними, сільськими головами (в разі якщо відповідні органи не створені), платниками податків, розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів у процесі казначейського обслуговування місцевих бюджетів органами Держказначейської служби.

Наказ № 938 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

З цієї ж дати втратять чинність Порядок казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затверджений наказом Держказначейства від 04.11.2002 р. № 205, та Порядок складання, затвердження та подання мережі розпорядників коштів місцевих бюджетів усіх рівнів і основні вимоги до неї, затверджений наказом Мінфіну від 14.05.2010 р. № 263.

 

як складати регіональні плани створення освітніх округів та модернізації мережі освітніх навчальних закладів

Кабмін розпорядженням від 05.09.2012 р. № 675-р схвалив Методичні рекомендації щодо складення регіональних планів створення освітніх округів та модернізації мережі професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів.

Ці Методичні рекомендації розроблені з метою забезпечення довгострокового планування розвитку регіону, формування системи навчальних закладів, необхідної для надання високоякісних освітніх послуг кожній дитині, з урахуванням ефективного використання наявних ресурсів та складення регіональних планів модернізації мережі професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів.

Для прийняття виважених рішень щодо модернізації мережі навчальних закладів у регіонах рекомендовано утворювати координаційні ради. Рішення про утворення координаційної ради приймається у формі розпорядження голови райдержадміністрації (міського голови) чи облдержадміністрації (для закладів, що фінансуються з обласного бюджету).

 

Щодо допомоги у разі загибелі, поранення чи інвалідності військовослужбовців-прикордонників та інвалідності звільнених з військової служби

Кабмін постановою «Про порядок та умови призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) чи інвалідності військовослужбовців Державної прикордонної служби та інвалідності звільнених з військової служби осіб» від 05.09.2012 р. № 832 установив, що призначення і виплата одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) чи інвалідності військовослужбовців Державної прикордонної служби та інвалідності звільнених з військової служби осіб здійснюється згідно з Порядком та умовами призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) чи інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних і резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, та інвалідності звільнених з військової служби (зборів) осіб, затвердженими постановою КМУ від 28.05.2008 р. № 499.

Постанову КМУ «Про затвердження Порядку та умов призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) чи інвалідності військовослужбовців Державної прикордонної служби та інвалідності звільнених з військової служби осіб» від 14.01.2009 р. № 10 визнано такою, що втратила чинність.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі