Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

З 1 ЖОВТНЯ ПІДВИЩЕНО ОСНОВНІ СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» з 1 жовтня 2012 року для тих, хто належить до основних соціальних і демографічних груп населення, встановлюються такі розміри прожиткового мінімуму:

— для дітей до 6 років — 930 грн.;

— для дітей від 6 до 18 років — 1161 грн.;

для працездатних осіб — 1118 грн.;

— для осіб, які втратили працездатність, — 856 грн.

Також з 1 жовтня 2012 року встановлено мінімальну зарплату в розмірі 1118 грн. на місяць .

Нагадаємо, що відповідно до постанови КМУ «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.01.2012 р. № 10 з 1 жовтня 2012 року посадові оклади (тарифні ставки) працівників установлено у таких розмірах:

1-го тарифного розряду — 1118 грн.;

2-го тарифного розряду — 1123 грн.;

3-го тарифного розряду — 1133 грн.;

4-го тарифного розряду — 1143 грн.;

5-го тарифного розряду — 1153 грн.

Посадові оклади працівників з 6-го по 25-й тарифні розряди розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду, який з 1 жовтня 2012 року дорівнює 823 грн.

 

ЩОДО ФІНАНСУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ СТУДЕНТСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

МОНмолодьспорту в листі від 25.09.2012 р. № 1/9-668 нагадало керівникам вищих навчальних закладів I — IV рівнів акредитації, що ст. 38 Закону України «Про вищу освіту» передбачено, що фінансовою основою студентського самоврядування є кошти, визначені Вченою радою вищого навчального закладу в розмірі не менш як 0,5 % коштів спеціального фонду відповідного вищого навчального закладу. Кошти органів студентського самоврядування спрямовуються на виконання їх завдань і повноважень. Не менш як 30 % коштів мають витрачатися на підтримку наукової діяльності осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі.

З метою виконання цієї норми закону МОНмолодьспорту зазначило щодо необхідності передбачення коштів при формуванні бюджету вищого навчального закладу на 2013 рік для фінансування діяльності органів студентського самоврядування.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО СТРУКТУРНИЙ ПІДРОЗДІЛ МІСЦЕВОЇ ДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Кабмін постановою від 26.09.2012 р. № 887 затвердив Типове положення про структурний підрозділ місцевої державної адміністрації, відповідно до якого структурний підрозділ місцевої держадміністрації утворюється головою місцевої держадміністрації, входить до її складу і в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечує виконання покладених на цей підрозділ завдань.

Такий підрозділ підпорядкований голові місцевої держадміністрації, а також підзвітний і підконтрольний відповідним міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади.

Вид структурного підрозділу (департамент, управління, відділ, сектор, інший структурний підрозділ) та його статус як юридичної особи публічного права визначаються головою місцевої держадміністрації.

Структурний підрозділ очолює керівник, який призначається на посаду і звільняється з посади головою місцевої держадміністрації згідно із законодавством про державну службу за погодженням з міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади.

Структурні підрозділи, утворені як юридичні особи публічного права, мають самостійний баланс, рахунки в органах Казначейства, печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, власні бланки.

Відповідно до цього Типового положення граничну чисельність, фонд оплати праці працівників структурного підрозділу визначає голова місцевої держадміністрації у межах відповідних бюджетних призначень. Він же затверджує штатні розписи та кошториси структурних підрозділів за пропозиціями керівників структурних підрозділів.

Постановою № 887 також доручено:

— міністерствам у двомісячний строк забезпечити затвердження методрекомендацій з розроблення положень про структурні підрозділи місцевих держадміністрацій з обов’язковим врахуванням у них галузевих повноважень, необхідних для реалізації державної політики у відповідній сфері, та надіслати їх Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям;

— Голові Ради міністрів АР Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської міських, районних, районних у м. Києві та Севастополі держадміністрацій забезпечити затвердження положень про структурні підрозділи відповідних місцевих держадміністрацій на основі цього Типового положення та з урахуванням методичних рекомендацій міністерств.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВІ ФОРМИ ЗІ СТАТИСТИКИ ПРАЦІ

З метою подальшого вдосконалення державних статистичних спостережень зі статистики Держслужба статистики наказом від 16.08.2012 р. № 355 затвердила окремі форми державних статистичних спостережень зі статистики праці.

Так, затверджено форми із уведенням їх у дію починаючи:

зі звіту за 2012 рік№ 6-ПВ (річна) «Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання»;

зі звіту за I квартал 2013 року — № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці».

Статистичні форми, затверджені цим наказом, поширено на юридичних осіб та їхні відокремлені підрозділи за переліком, установленим органами державної статистики.

З 1 лютого 2013 року аналогічні форми № 6-ПВ (річна) та № 1-ПВ (квартальна), затверджені наказом Держкомстату від 29.06.2011 р. № 163, втратять чинність.

Наказ № 355 набув чинності 16.08.2012 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі