Теми статей
Обрати теми

Щодо права обіймати посаду медичної сестри з масажу

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЩОДО ПРАВА ОБІЙМАТИ ПОСАДУ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ З МАСАЖУ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування і оплати праці та роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

Випускник немедичного закладу (2011 року випуску) отримав базову вищу освіту за напрямом підготовки «Здоров’я людини» та здобув кваліфікацію бакалавра за цією спеціальністю, інструктора-методиста з фізичної культури та спорту, також пройшов у базовому медичному коледжі повний курс теоретичної та практичної підготовки за програмою «Оздоровчий масаж».

Чи має право така особа обіймати посаду сестри медичної з масажу у лікарні?

(Хмельницька обл.)

 

Фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою призначаються на посади середнього медичного персоналу у закладах охорони здоров’я згідно з вимогами наказу МОЗ «Про затвердження Переліку вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, підготовка і отримання звання в яких дають право займатися медичною і фармацевтичною діяльністю» від 25.12.92 р. № 195.

Зокрема, посади сестер медичних з масажу може обіймати фахівець з фізкультурною освітою після закінчення середнього спеціального навчального закладу чи вищого навчального закладу зі строком навчання 4 роки або більше 4 років за спеціальністю фахівця з фізкультурною освітою.

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78, затвердженим наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117, та Класифікатором професій ДК 003:2005, затвердженим наказом Держпотребстандарту від 28.07.2010 р. № 327, передбачена посада «сестра медична з масажу».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі