Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ У ВЕРЕСНІ — 100,1 %

За повідомленнями Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у вересні 2012 року щодо серпня цього року становив 100,1 %.

 

ПРИЙНЯТО ЗАКОН ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ

Законом України «Про адміністративні послуги» від 06.09.2012 р. № 5203-VI визначено правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг.

Цим Законом, зокрема, визначено таке:

— поняття адміністративної послуги та основні принципи її надання;

— поняття суб’єкта надання адміністративної послуги, засади його діяльності, основні обов’язки та права адміністратора центру надання адміністративних послуг;

— адміністративні послуги надаються суб’єктами надання адміністративних послуг безпосередньо, через центри надання адміністративних послуг та/або через Єдиний державний портал адміністративних послуг;

— плата за надання адміністративної послуги (адміністративний збір) зараховується до державного або відповідного місцевого бюджету;

— можливість безоплатного отримання інформації про адміністративні послуги та порядок їх надання шляхом безоплатного доступу до Реєстру адміністративних послуг, функціонування цілодобової Урядової телефонної довідки та інформування таких суб’єктів звернень через засоби масової інформації;

— персональна відповідальність за виконання вимог Закону на посадових осіб, які уповноважені відповідно до цього Закону надавати адміністративні послуги, та на адміністраторів.

Закон набрав чинності з 07.10.2012 р., крім окремих норм, які наберуть чинності з 01.01.2013 р. Цей Закон буде опубліковано в одному з наступних номерів нашої газети.

 

НАДБАВКА ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ОСОБАМ РЯДОВОГО І НАЧАЛЬНИЦЬКОГО СКЛАДУ ДЕРЖАВНОЇ КРИМІНАЛЬНО-ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ: ЯК ОБЧИСЛИТИ СТАЖ

Наказом Мін’юсту від 10.09.2012 р. № 1341/5 затверджено Порядок обчислення стажу служби для виплати надбавки за вислугу років особам рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України.

Визначення періодів служби для виплати надбавки за вислугу років особам рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України здійснюється комісією з обчислення стажу служби для виплати надбавки за вислугу років:

— Державної пенітенціарної служби України (ДПтС України);

— територіального органу управління ДПтС України;

— навчального закладу, що належить до сфери управління ДПтС України;

— підприємства, установи та організації, створених для забезпечення виконання завдань Державної кримінально-виконавчої служби України.

Рішення комісії оформляється висновком за формою згідно з додатком до зазначеного Порядку та оголошується наказом начальника (керівника) територіального органу управління ДПтС України, навчального закладу, підприємства, установи та організації, створених для забезпечення виконання завдань Державної кримінально-виконавчої служби України.

Висновок складається в одному примірнику і зберігається в особовій справі особи рядового чи начальницького складу.

Наказ № 1341/5 набрав чинності 08.10.2012 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОЛОЖЕННЯ ПРО ДИТЯЧІ БУДИНКИ І ЗАГАЛЬНООСВІТНІ ШКОЛИ-ІНТЕРНАТИ ДЛЯ ДІТЕЙ-СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

Спільним наказом МОНмолодьспорту та Мінсоцполітики від 10.09.2012 р. № 995/557 затверджено Положення про дитячі будинки і загальноосвітні школи-інтернати для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Це Положення поширюється на всі інтернатні заклади та розроблено з метою врегулювання діяльності міністерств та інших центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у частині утримання, навчання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наказ № 995/557 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

ЩОДО ВРАХУВАННЯ КВАРТАЛЬНИХ ПРЕМІЙ ПРИ ОПЛАТІ ЧАСУ ВІДРЯДЖЕННЯ

Розглядаючи особливості та порядок врахування квартальних премій при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу відрядження, Мінсоцполітики у листі від 21.09.2012 р. № 991/13/84-12 зазначило: якщо квартальна премія була виплачена в одному з місяців розрахункового періоду (наприклад, у травні), то при обчисленні середньої заробітної плати у липні буде враховуватись 1/3 суми квартальної премії до заробітної плати кожного з місяців розрахункового періоду — травня та червня.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі