Теми статей
Обрати теми

Перерви в роботі тренера-викладача дитячо-юнацької спортивної школи

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПЕРЕРВИ В РОБОТІ ТРЕНЕРА-ВИКЛАДАЧА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ

 

Оксана ЛЕВЧЕНКО, головний спеціаліст сектора нормування оплати праці працівників бюджетної сфери, фінансового моніторингу та економічного аналізу діяльності державних підприємств фінансово-економічного управління Державної служби молоді та спорту України

 

Тривалість навчальної години тренера-викладача спортивної школи становить 45 хвилин. Одне заняття в спортивній школі не може перевищувати:

— двох навчальних годин у групах початкової підготовки;

— трьох навчальних годин у групах попередньої базової підготовки;

— чотирьох навчальних годин у групах спеціалізованої базової підготовки та групах вищих досягнень.

Чи передбачені перерви між кожними 45 хвилинами і чи підлягають вони оплаті?

(м. Донецьк)

 

Згідно з постановою КМУ «Про затвердження переліку типів позашкільних навчальних закладів і Положення про позашкільний навчальний заклад» від 06.05.2001 р. № 433 (далі постанова № 433) дитячо-юнацька спортивна школа (далі — ДЮСШ) є позашкільним навчальним закладом.

Дійсно, згідно з абз. 5 п. 18 Положення про позашкільний навчальний заклад, затвердженого постановою № 433, короткі перерви між заняттями є робочим часом педагогічного працівника і згідно з Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, включаються до часу, що підлягає оплаті.

Однак тренери-викладачі не є педагогічними працівниками. А дія вищезазначеного Положення на діяльність ДЮСШ не поширюється.

Натомість ДЮСШ керуються у своїй діяльності постановою КМУ «Про затвердження Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу» від 05.11.2008 р. № 993.

Умови оплати праці тренерів-викладачів ДЮСШ визначені наказом Мінсім’ямолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097 (далі — наказ № 2097).

Згідно з п.п. 6.1 п. 6 додатка 6 до цього наказу місячна заробітна плата тренерів-викладачів ДЮСШ при погодинній оплаті визначається виходячи з норми 24 академічні години на тиждень (тобто до розрахунку для оплати враховується лише час проведення занять — без перерв).

Є і друга форма оплати праці тренерів-викладачів — відповідно до розмірів нормативів за підготовку учнів-спортсменів (вихованців), які входять до складу національної збірної команди України. У такому разі під час розрахунку заробітної плати враховується не час, а кількість і рівень підготовки вихованців тренера-викладача (п.п. 6.2 п. 6 додатка 6 до наказу № 2097).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі