Теми статей
Обрати теми

Придбання навчальної літератури особам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПРИДБАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ОСОБАМ іЗ ЧИСЛА ДІТЕЙ-СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

 

Людмила Кунгурцева, головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення

 

У якому розмірі виплачуються та за яким КЕКВ плануються кошти на придбання навчальної літератури особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2012 році?

 

Порядок виплати допомоги для придбання навчальної літератури врегульовано п.п. 1 п. 13 постанови КМУ «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» від 05.04.94 р. № 226. Згідно із зазначеним підпунктом особам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (згідно з визначенням термінів у ст. 1 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» від 13.01.2005 р. № 2342-IV особи з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, — це особи віком від 18 до 23 років, у яких у віці до 18 років померли чи загинули батьки, та особи, які були віднесені до дітей, позбавлених батьківського піклування), учням та студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків виплачується щорічна допомога для придбання навчальної літератури в розмірі трьох мінімальних ординарних (звичайних) академічних стипендій. Виплата зазначеної допомоги провадиться протягом 30 днів після початку навчального року за рахунок коштів, що передбачаються для навчальних закладів у відповідних бюджетах. Відповідно до економічної класифікації видатків бюджету виплати здійснюються за КЕКВ 1343 «Інші поточні трансферти населенню».

Слід зазначити, що з 1 вересня 2012 року розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії збільшено згідно з постановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2008 р. № 165» від 25.07.2012 р. № 703.

Зверніть увагу, що розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії з цієї дати становить:

— для учнів професійно-технічних навчальних закладів — 275 грн. на місяць;

— для студентів вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», — 550 грн. на місяць;

— для студентів вищих навчальних закладів III — IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», — 730 грн. на місяць.

Таким чином, до 30 вересня 2012 року особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються у професійно-технічних та вищих навчальних закладах і зараховані на повне державне утримання, необхідно виплатити допомогу на придбання навчальної літератури у таких розмірах:

— учням професійно-технічних навчальних закладів — 825 грн.;

— студентам вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації — 1650 грн.;

— студентам вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації — 2190 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі