Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років педагогічним працівникам

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДБАВКА ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний державний фінансовий інспектор Харківської об’єднаної державної фінансової інспекції

 

Лікар-хірург працює в медичному навчальному закладі I — II рівня акредитації викладачем за сумісництвом. Чи нараховується такому працівнику надбавка за вислугу років?

 

Умови виплати надбавки за вислугу років регулює Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти, затверджений постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78).

Дія цього Порядку поширюється на працівників, які обіймають посади згідно з Переліком посад педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 (далі — Перелік № 963), і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

У цьому випадку працівник обіймає посаду викладача навчального закладу I — II рівня акредитації, яка передбачена Переліком № 963 і на яку поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

Обмежень щодо нарахування надбавки педагогічним працівникам, які працюють за сумісництвом, Порядком № 78 не передбачено.

Отже, викладачу навчального закладу I — II рівня акредитації незалежно від того, працює він за основним місцем роботи чи за сумісництвом, нараховується надбавка за вислугу років щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи в таких розмірах: понад 3 роки — 10 %, понад 10 років — 20 %, понад 20 років — 30 %.

Також нагадаємо, що у разі, коли педагогічні та науково-педагогічні працівники виконують роботу обсягом менше або більше норми, передбаченої ставкою зарплати, розмір надбавки за вислугу років зменшується чи збільшується пропорційно навантаженню, обсягу роботи (п. 8 Порядку № 78).

 

Чи зараховується до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років викладачу хірургії медичного навчального закладу I — II рівня акредитації період роботи лікарем-хірургом?

 

Згідно з Порядком № 78 до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років зараховується період роботи на посадах, передбачених Переліком № 963 . Крім того, у п. 2 Порядку № 78 наведено додатковий перелік посад, робота на яких зараховується до стажу педагогічної роботи.

Зарахування до стажу для виплати надбавки за вислугу років періоду роботи на посаді лікаря-хірурга Порядком № 78 не передбачено.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі